Treburile casnice pot fi remunerate în mod legal

Data postării:

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță că persoanele care solicită sprijinul altora pentru treburile casnice, le pot plăti în mod legal, iar prestatorii beneficiază de aceleași beneficii ca orice salariat. A fost lansată platforma https://tichete.anofm.ro/ poate fi utilizată de prestatori (lucrători), de beneficiari casnici şi de către angajatori şi reprezintă o formă de suport pentru persoanele subocupate care nu sunt asigurate în sistemul de asigurări sociale de stat.

Prin această platformă, lucrătorii casnici beneficiază de asigurări de pensie şi sănătate cu condiţia preschimbării a cel puţin 85 de tichete de activităţi casnice, respectiv 1.275 de lei/lună. Din valoarea de 15 lei a unui tichet, 3 lei reprezintă contribuţiile necesare prestatorului pentru a beneficia de asigurarea de pensie şi sănătate, fără să fie nevoie de un contract de muncă între părţi.

„Noutate pe piaţa muncii: persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru acitivităţi casnice. Prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au şi angajaţii. Platforma electronică destinată beneficiarilor şi prestatorilor de activităţi casnice, care introduce un concept nou pe piaţa muncii, este funcţională şi poate fi accesată pe adresa https://tichete.anofm.ro/. Conceptul presupune achiziţionarea tichetelor cu care pot fi remunerate persoanele care desfăşoară activităţi ocazionale în gospodărie. Tichetele sunt purtătoare de beneficii de asigurări sociale şi de sănătate. Astfel, lucrătorii beneficiază de servicii medicale decontate, contribuţiile lor fiind valorificate şi la pensie”, arată un comunicat de presă al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Trifoiul roșu susține sănătatea oaselor

Trifoiul roșu este o plantă cu flori mici, roșii...

Menopauza- o nouă etapă din viață

‘’Haideți să vorbim despre menopauză! Menopauza este un subiect de...

Florile de salcâm îmbunătățesc calitatea somnului

Cunoscut pentru frumusețea sa delicată și mirosul său îmbietor,...

Beneficiile consumului de sana

Sana, un produs lactat tradițional românesc, este mai mult...