Menopauza- o nouă etapă din viață

Data postării:

‘’Haideți să vorbim despre menopauză!

Menopauza este un subiect de care se vorbește prea puțin, deși este o etapă naturală și obligatorie din viața oricărei femei. Te simți diferită și ești percepută diferit și de familie și de societate, nu mai contezi ca femeie în ochii celor din jur. Menopauza este privită ca un stigmat, când ar trebui să fie o nouă etapă din viață.

Acordați-vă atenție, timp și grijă. Respectați-vă corpul și ajutați-l să depășească cât mai ușor aceste schimbări. Aduceți din exterior hormonii pe care nu-i mai poate sintetiza și fără de care nimic nu poate funcționa. Totul este permis și recomandat: tratament de substituție hormonală, alimentație echilibrată, mișcare regulată, ritualuri de înfrumusețare, produse dermato-cosmetice adaptate, masaje de relaxare, yoga sau Pilates, somnul de după-amiază, timp mai mult alocat pentru hobby-uri sau activități în natură, coafor, machiaj și ținute vestimentare în care să vă simțiți atrăgătoare.

Eu văd menopauza ca pe un moment în care trebuie să ai mai multă grijă de tine. Dacă până acum ai avut grijă de copii și familie, ai făcut din profesie o prioritate și ți-ai câștigat locul în societate, a venit ziua în care corpul tău are nevoie de ajutor, trebuie să-i asculți nevoile și să-l îngrijești.’’, explică medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina sa de facebook.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Liber la terenurile de sport din incinta școlilor pentru elevii din Sectorul 5

Primăria Sectorului 5 a anunțat utilizarea gratuită a terenurile...

Ștrandul și Baia Giulești vor fi reabilitate

Primăria Sectorului 6 a anunțat reabilitarea și modernizarea Ștrandului...

Au început înscrierile a facultate! Programul este limitat!

Adolescenții care au susținut examenul de Bacalaureat nu au...

Spania, campioana europeană la fotbal!

Pentru a 4-a oară, spaniolii au cucerit titlul de...