„Muzica în lumea lui Dalí”- pe 27 aprilie la Arcub

Data postării:

Primăria Municipiului Buucurești a anunțat organizarea concertului-eveniment „Muzica în lumea lui Dalí”, ce va avea loc pe data de 27 aprilie, de la ora 20:00 la Arcub – Hanul Gabroveni.

‘’Concert-eveniment „Muzica în lumea lui Dalí” la Arcub – Hanul Gabroveni

Artiștii Operei Naționale București, Mihaela Maria Ișpan (mezzosoprană), Mladen Spasinovici (violoncel) și Ethan Schmeisser (pian și direcție muzicală) revin la ARCUB – Hanul Gabroveni pentru a recrea atmosfera magică a concertului-eveniment „Muzica în lumea lui Dalí”, sâmbătă 27 aprilie, de la ora 20:00. Prim reprezentație, o premieră pentru iubitorii de artă, a avut loc la finalul lunii martie și a fost sold out.

Ghidat de muzica clasică în fiecare încăpere a Hanului Gabroveni ce găzduiește impresionanta expoziție „Universul lui Salvador Dalí”, publicul este însoțit de sunetele evocatoare care completează experiența senzorială veritabilă oferită de unicitatea operelor prin exploatarea acusticii deosebite a spațiilor expoziționale și prin sinestezia culorilor și a sunetelor.

Circuitul muzical desfășurat pe traseul expoziției se închide cu cea de-a doua parte a concertului, desfășurat timp de 40 de minute în Sala Mare, unde vizitatorii devin spectatorii unui concert autentic.

Cu un repertoriu atent selectat, protagoniștii concertului Mihaela Maria Ișpan, Mladen Spasinovici și Ethan Schmeisser vor interpreta piese menite să evidențieze diverse aspecte ale vieții și carierei artistului Salvador Dalí.

Pe lângă piesele memorabile interpretate de artiștii de notorietate ai Operei Naționale București, care vor da viață melodiilor precum „Song of the Birds” și „A Ballad for a Madman”, concertul aduce în prim-plan și compoziții evocatoare, inclusiv aventura suprarealistă redată în „Nous avons fait la Nuit” de Poulenc și atmosfera visului unic creat de Dalí în „Spellbound”, regia Alfred Hitchcock. Programul concertului cuprinde o selecție muzicală ce surprinde esența complexă a lui Dalí – un amalgam captivant de nebunie, inventivitate și pasiune.

De la deschiderea expoziției, peste 50.000 de iubitori de artă au trecut pragul Hanului Gabroveni pentru a descoperi frumusețea lucrărilor veritabile semnate de artistul Salvador Dalí.

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate de pe entertix.ro și arcub.ro precum și de la casa de bilete ARCUB (Str. Gabroveni nr. 50-53).

Biletul include vizitarea expoziției „Universul lui Salvador Dalí” și participarea la concertul „Muzica în lumea lui Dalí”.’’, anunță Primăria Capitalei pe pagina sa de facebook.

(foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Protejează-ți vederea cu kiwi

În ultimii ani, kiwi-ul a devenit din ce în...

Măști eficiente pentru tenul gras

Tenul gras poate fi o provocare pentru mulți dintre...

Leurda, bună pentru digestie

Leurda este o adevărată comoară ascunsă chiar sub nasul...

Parolele slabe vor fi interzise într-o țară din Europa

Parolele de tipul "admin" sau "12345" sunt considerate cu...