Măști eficiente pentru tenul gras

Data postării:

Tenul gras poate fi o provocare pentru mulți dintre noi. Însă, cu o rutină de îngrijire adecvată, inclusiv utilizarea regulată a măștilor de față potrivite, puteți controla excesul de sebum și puteți obține o piele frumoasă și sănătoasă. Iată câteva măști naturale și eficiente pentru tenul gras:

  1. Mască cu argilă verde și lamaie: Argila verde este cunoscută pentru proprietățile sale de absorbție a excesului de sebum și curățare a porilor. Amestecați două linguri de argilă verde cu suc proaspăt stors de lămâie până obțineți o pastă omogenă. Aplicați pe față evitând zona ochilor și lăsați să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătiți cu apă călduță. Această mască va reduce strălucirea nedorită și va revitaliza pielea.
  2. Mască cu miere și ovăz: Mierea are proprietăți antibacteriene și hidratante, în timp ce ovăzul exfoliază delicat pielea și absoarbe excesul de uleiuri. Amestecați o lingură de miere cu o lingură de ovăz măcinat și câteva picături de apă pentru a forma o pastă. Aplicați pe față și lăsați să acționeze timp de 15 minute înainte de a clăti cu apă călduță. Această mască va calma pielea iritată și va reduce aspectul lucios.
  3. Mască cu iaurt și miere: Iaurtul conține acid lactic, care ajută la exfolierea blândă a pielii și la echilibrarea nivelului de sebum. Combinați o lingură de iaurt natural cu o lingură de miere și aplicați pe față. Lăsați să acționeze timp de 15-20 de minute și apoi clătiți cu apă călduță. Această mască va hrăni și hidrata pielea în timp ce controlează excesul de uleiuri.
  4. Mască cu cărbune activ și gel de aloe vera: Cărbunele activ are capacitatea de a absorbi impuritățile și excesul de sebum, lăsând pielea curată și proaspătă. Amestecați o linguriță de cărbune activat cu gel de aloe vera pentru a forma o pastă. Aplicați uniform pe față și lăsați să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătiți cu apă călduță.
  5. Mască cu miere de manuka și scorțișoară: Mierea de Manuka are proprietăți antimicrobiene puternice, iar scorțișoara are efecte antiinflamatorii și antibacteriene. Amestecați o lingură de miere de Manuka cu o linguriță de scorțișoară măcinată pentru a forma o pastă. Aplicați pe față și lăsați să acționeze timp de 15-20 de minute înainte de a clăti cu apă călduță. Această mască va calma iritațiile și va reduce aspectul lucios al pielii.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Liber la terenurile de sport din incinta școlilor pentru elevii din Sectorul 5

Primăria Sectorului 5 a anunțat utilizarea gratuită a terenurile...

Ștrandul și Baia Giulești vor fi reabilitate

Primăria Sectorului 6 a anunțat reabilitarea și modernizarea Ștrandului...

Au început înscrierile a facultate! Programul este limitat!

Adolescenții care au susținut examenul de Bacalaureat nu au...

Spania, campioana europeană la fotbal!

Pentru a 4-a oară, spaniolii au cucerit titlul de...