Parolele slabe vor fi interzise într-o țară din Europa

Data postării:

Parolele de tipul „admin” sau „12345” sunt considerate cu grad scăzut de siguranță și vor fi interzise prin lege în Marea Britanie.

Ministrul științei și tehnologiei, Jonathan Berry: „Pe măsură ce viața de zi cu zi devine din ce în ce mai dependentă de dispozitivele conectate, amenințările generate de internet se multiplică și devin și mai mari. Începând de astăzi, consumatorii vor fi mai liniștiți că dispozitivele lor inteligente sunt protejate de infractorii cibernetici, deoarece introducem legi în premieră mondială care vor garanta că viața privată, datele și finanțele lor personale sunt în siguranță. Ne-am angajat să facem din Regatul Unit cel mai sigur loc din lume în care să fii online, iar aceste noi reglementări marchează un salt semnificativ către o lume digitală mai sigură”.

Măsura are ca scop protejarea consumatorilor de hackeri și atacurile cibernetice tot mai frecvente. Asta înseamnă că producătorii de telefoane, televizoare și sonerii inteligente, printre altele, sunt acum obligați din punct de vedere legal să protejeze dispozitivele conectate la internet împotriva accesului infractorilor cibernetici, iar utilizatorii sunt invitați să schimbe orice parolă obișnuită.

Măsura ar putea fi adoptată și în alte state europene.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...