Vitamina C ține cancerul la distanță

Data postării:

Un nou studiu publicat în Jurnalul Frontiers  in Nutrition arată că dacă se consumă o cantitate mai mare dintr-o anumită vitamină putem reduce riscul apariției multor tipuri de cancer și chiar reducem șansele de a fi predispuși la acest diagnostic, citează csid.ro.

Potrivit cercetătorilor, vitamina C  a fost asociată cu un risc scăzut pentru 11 tipuri de cancer: de vezică, de sân, endometrial, de esofag, gastric, de plămân, pancreatic, de prostată, renal, tumori cervicale și gliom. În plus, consumul de vitamina C a fost asociat și cu reducerea apariției totale a cancerului. Studiul a analizat rezultatele a 3,562 articole științifice care examinau legătura dintre consumul de vitamina C și incidența la anumite tipuri de cancer.

Cu toate acestea, cea mai bună modalitate de a reduce riscul de cancer este să avem o dietă echilibrată și sănătoasă care să includă proteină, cereale integrale, legume și fructe și să limităm consumul de alimente procesate.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Beneficiile polenului-un superaliment natural

Polenul, cunoscut și sub denumirea de „aurul albinelor”, este...

Beneficiile consumului de suc de cătină

Cătina este o plantă renumită pentru proprietățile sale terapeutice...

Ce presupun imunobioticele și ce rol au acestea

‘’Ați auzit de imunobiotice? Micronutriția este disciplina care se interesează...

Beneficiile consumului de varză de Bruxelles

Varza de Bruxelles este un aliment adesea neglijat, dar...