Un nou studiu publicat în Jurnalul Frontiers in Nutrition arată că dacă se consumă o cantitate mai mare dintr-o anumită vitamină putem reduce riscul apariției multor tipuri de cancer și chiar reducem șansele de a fi predispuși la acest diagnostic, citează csid.ro.
Potrivit cercetătorilor, vitamina C a fost asociată cu un risc scăzut pentru 11 tipuri de cancer: de vezică, de sân, endometrial, de esofag, gastric, de plămân, pancreatic, de prostată, renal, tumori cervicale și gliom. În plus, consumul de vitamina C a fost asociat și cu reducerea apariției totale a cancerului. Studiul a analizat rezultatele a 3,562 articole științifice care examinau legătura dintre consumul de vitamina C și incidența la anumite tipuri de cancer.
Cu toate acestea, cea mai bună modalitate de a reduce riscul de cancer este să avem o dietă echilibrată și sănătoasă care să includă proteină, cereale integrale, legume și fructe și să limităm consumul de alimente procesate.