Vitamina C ține cancerul la distanță

Data postării:

Un nou studiu publicat în Jurnalul Frontiers  in Nutrition arată că dacă se consumă o cantitate mai mare dintr-o anumită vitamină putem reduce riscul apariției multor tipuri de cancer și chiar reducem șansele de a fi predispuși la acest diagnostic, citează csid.ro.

Potrivit cercetătorilor, vitamina C  a fost asociată cu un risc scăzut pentru 11 tipuri de cancer: de vezică, de sân, endometrial, de esofag, gastric, de plămân, pancreatic, de prostată, renal, tumori cervicale și gliom. În plus, consumul de vitamina C a fost asociat și cu reducerea apariției totale a cancerului. Studiul a analizat rezultatele a 3,562 articole științifice care examinau legătura dintre consumul de vitamina C și incidența la anumite tipuri de cancer.

Cu toate acestea, cea mai bună modalitate de a reduce riscul de cancer este să avem o dietă echilibrată și sănătoasă care să includă proteină, cereale integrale, legume și fructe și să limităm consumul de alimente procesate.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

De ce să alegem vișine?!

Vișinele sunt fructe mici, dar pline de beneficii pentru...

Cum să prepari ceaiuri reci și răcoritoare pentru zilele toride de vară

Vara este anotimpul perfect pentru a savura băuturi reci...

 Sucul de sfeclă roșie, bun pentru detoxifierea ficatului

Sucul de sfeclă roșie este cunoscut pentru numeroasele sale...

Beneficiile semințelor de pin

Semințele de pin, cunoscute și sub numele de muguri...