Victimă a crizei energetice ALRO reduce motoarele

Data postării:

Rând pe rând, hale ale Alro Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa, după capacitatea de producție, parte a grupului Vimetco, se închid, urmare a reducerii producției în contextual creșterii prețului la energie electrică și gaze. Prima hală a fost închisă pe 11 ianuarie.

La sfârșitul anului trecut, în contextul situației excepționale de pe piețele de energie și gaze, Consiliul de Administrație a adoptat un program de producție pe anul 2022 care are în vedere  reducerea  activităţii de producţie a aluminiului primar și închiderea a trei din cele cinci hale de producţie.

Peste 1800 de angajați, din cei 3000 pe care fabrica îi are,  vor fi afectați în mod direct, unul din patru urmînd să fe trimiși în șomaj tehnic, estimează sindicaliștii Alro.

În tot acest timp, conducerea societăţii asigură însă că nu se vor efectua disponibilizări, „pentru moment”, însă sindicatele spun că acest lucru nu se poate, dacă nu se mai produce.

Conducerea companiei își propune să-și construiască la Slatina o centrală de producție de energie pe bază de gaze naturale, pentru a dobândi independență din punct de vedere energetic. „Alro SA, cel mai mare consumator de energie electrică din România, ia în considerare posibilitatea dezvoltării de capacități independente de producere a energiei electrice”, anunță printr-un comunicat reprezentanții companiei.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Distracția s-a sfârșit tragic pentru un parașutist

Un paraşutist a căzut la aterizare pe pista Aerodromului...

Angajat MAI acuzat pentru introducerea unor teroriști în țară

S-au făcut percheziții în 7 județe, Caraş-Severin, Timiş, Arad,...

O româncă va decide soarta lui Netanyahu

Un complet de trei judecători ai Curţii Penale Internaţionale,...

ISIS amenință cu atacuri teroriste a meciurile din Liga Campionilor

Un canal media care prezintă activitatea ISIS și transmite...