Valul renovării în Sectorul 2

Data postării:

”Am depus toate documentațiile necesare pentru eligibilitatea cererii de finanțare prin PNRR. Atragem fonduri europene, ce vor fi investite în reabilitarea termică a 14 blocuri. Este vorba de primul apelul PNRR – “Valul Renovării”, Schema de granturi pentru eficiența energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale. Sectorul 2 are o alocare financiară prin PNRR de 12. 469.663 euro. Este important de subliniat va mai urma un nou apel în viitorul apropiat – avem documentațiile pregătite deja pentru următorul lot de peste 30 blocuri.(..)

Valoarea întregii investiții este de 12. 450 200 euro și presupune:

Lucrări de reabilitare termică a anvelopei (izolarea termică a fațadei, închiderea balcoanelor, izolarea termică a planșeului peste subsol, izolarea termică a pereților ce formează anvelopa termică a clădirii, etc)

Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/ de furnizare a apei calde de consum (repararea/refacerea/înlocuirea instalației de distribuție a agentului termic în scopul reducerii pierderilor termice și de apă caldă

Instalarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică

Modernizarea instalațiilor de iluminat în clădiri

Alte tipuri de lucrări – repararea trotuarelor de protecție pentru a evita infiltrațiile, repararea teraselor, repararea elementelor de construcție ale fațadei (ce pot pune în pericol viața trecătorilor), refacerea finisajelor interioare, etc.

Investițiile sunt axate pe intervenții ce duc la o creștere semnificativă a eficienței energetice a fiecărei clădiri – fapt ce se reflectă în reducerea cu 50% a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire, dar și în reducerea cu 30-60% a consumului de energie primară și a emisiilor de CO2 comparativ cu situația dinainte de renovare a clădirii.

Reducerea consumului și a risipei de energie ne ajută să ne atingem dezideratul: reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, care, de altfel, este o prioritate strategică pentru întreaga Europă’’, conform anunțului făcut de Primăria Sectorului 2 pe pagina sa de facebook. (foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Ce mâncăm vara

Este timpul să trecem la dieta de vară: sănătoasă,...

Cod portocaliu de caniculă!

Cum ne putem proteja de arșiță? O masă de aer...

Rezultate finale pentru alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central a anunțat, marți seară, rezultatele finale...

Ce variante au cei care nu susțin Bacalaureatul în această sesiune?

Scăderea nivelului de educație la nivel național este tot...