USR-iștii își votează noul lider

Data postării:

Cătălin Drulă s-a ținut de cuvânt și și-a dat demisia din fruntea USR. Mai mulți politicieni au vrut să îi ia locul, însă, doar 4 au rămas în cursa pentru funcția de președinte al formațiunii politice. În data de 24 iunie a început votul pentru alegerea noului președinte al USR, proces care va dura două zile și care ar putea fi urmat de un tur doi. Votul se desfăşoară online şi se va încheia în data de 26.06.2022, la ora 12:00”, conform anunțului făcut de USR.

Înainte de începerea votului, doi dintre candidaţi, Luiza Oancea și Vasile Dincă, au anunţat că îşi retrag candidaturile pentru preşedinte USR. Astfel că în cursă au rămas următorii candidați:

1. Filip Vasile-Gabriel

2. Hossu Radu-Mihai

3. Lasconi Elena-Valerica

4. Seidler Cristian-Gabriel

Primarul din Câmpulung, Elena Lasconi, are șanse mari să câștige și a spus că nici foştii preşedinţi ai USR Cătălin Drulă şi Dan Barna şi nici Ionuţ Moşteanu, una dintre figurile proeminente ale partidului nu vor face parte din echipa sa dacă va deveni preşedinte al formațiunii politice:„Ei au făcut parte dintre cei care au condus cu adevărat USR-ul şi care au dus la rezultatul acesta. Nu trebuie acum să-i omorâm, nu trebuie să-i scoatem… Noi trebuie să lucrăm împreună, nu se duce nimeni cu maceta să: „Gata, plecaţi!” Pentru că avem nevoie… gândiţi-vă că ei au experienţă de câţiva ani în politica mare din România şi contează. Eu îmi doresc să unesc oamenii, nu să-i dezbin, pentru că altfel noi vom fi şi mai slabi”.

Trei tabere din USR vor concura pentru Biroul Naţional, forul colectiv de conducere al partidului. Pe lista Elenei Lasconi pentru Biroul Naţional vor candida nume ca Lucian Stanciu-Viziteu, Claudiu Năsui, Cristina Prună şi Radu Mihaiu.

Gruparea rivală reuneşte lideri influenţi în partid, ca Vlad Voiculescu, Dominic Fritz, Clotilde Armand şi, posibil, Allen Coliban. Fostul primar al Braşovului are de ales între a merge cu o listă proprie sau a candida alături de Vlad Voiculescu.

A treia tabără este grupată în jurul lui Cristian Seidler şi reuneşte foşti „nicuşoristi”. De asemenea, Ionuţ Moşteanu va candida pentru un loc în BN, fie pe listă cu Seidler, fie separat, conform informațiilor prezentate de News.ro.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Au început înscrierile a facultate! Programul este limitat!

Adolescenții care au susținut examenul de Bacalaureat nu au...

Spania, campioana europeană la fotbal!

Pentru a 4-a oară, spaniolii au cucerit titlul de...

Nicolae Ciucă, viitorul președinte al României?

Prezent la Washington, Nicolae Ciucă a găsit oportun să...

Codul roșu de caniculă a fost extins până miercuri

România fierbe! Aproape toată țara este sub cod roșu...