Trolling rusesc pe TikTok

Data postării:

Postări și conturi false care amplifică dezinformarea prin conexiunea între platforme precum Instagram, TikTok și Telegram, este ultima ”fiță” a trolilor Moscovei, care transmit mesaje pro-Putin și pro-război, într-un mod agresiv.

Operațiunea de trolling online desfășurată de Rusia devine din ce în ce mai descentralizată și câștigă „tracțiune incredibilă” pe platforma TikTok, expunând dezinformări menite să creeze îndoieli asupra evenimentelor din Ucraina, avertizează cercetători americani în rețelele sociale consultați de The Guardian.

Cel mai mare beneficiu al unui troll care postează comentarii sub un cont cu un număr mare de urmăritori este că nu au nevoie de mulți adepți pentru a fi vizibili. Comentariile lor apar des în vizorul internauților.

Marea Britanie a fost prima țară care a reacționat vis-a-vis de acțiunea de trolling.

„Nu putem permite Kremlinului și fermelor sale de troli să invadeze spațiile noastre online cu minciunile lor despre războiul ilegal al lui Putin. Guvernul Regatului Unit a alertat partenerii internaționali și va continua să lucreze îndeaproape cu aliații și platformele de social media pentru a bloca operațiunile de informare rusești”, a declarat Liz Truss, ministrul britanic de Externe.

La rândul său, Nadine Dorries, secretarul de stat pentru cultură din Marea Britanie a declarat că aceste acțiuni sunt „încercări ale lui Putin și ale mașinii sale de propagandă de a înșela lumea cu privire la brutalitatea pe care o provoacă asupra poporului Ucrainei”.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Interzis la pescuit!

Conform Ordinului nr. 561/2023/11/2024 aprobat de Ministerul Agriculturii şi...

ISIS amenință cu atacuri teroriste a meciurile din Liga Campionilor

Un canal media care prezintă activitatea ISIS și transmite...

„Taxa pe boală”, eliminată parțial

Guvernul Ciolacu a adoptat o nouă ordonanță de urgență...