Cu toții știm că legumele sunt foarte bogate în nutrienți și este recomandat să le consumăm în mod regulat.
Dr. Andreea Valentina Manea, medic nutriționist explică ce legume sunt extrem de bogate în nutrienți:
- Spanacul – această vegetală se află în vârful topului, ca fiind una dintre cele mai bogate în nutrienți.
- Morcovii – sunt plini de vitamina A, oferind 119% din DZR într-o singură cană (130 de grame).
- Broccoli – este bogat într-un compus vegetal care conține sulf, numit glucozinolat.
- Usturoiul – principalul său compus activ este alicina, care s-a dovedit că ajută la scăderea glicemiei și la sănătatea cardiovasculară.
- Varza de Bruxelles – o sursă excelentă de fibre, importante pentru reglarea tranzitului intestinal, sănătatea inimii și controlul zahărului din sânge.
- Kale – este renumită pentru densitatea de nutrienți și conținutul de antioxidanți.
- Mazărea verde – mazărea verde este incredibil de hrănitoare. Doar o cană (150 de grame) conține 9 grame de fibre, 9 grame de proteine și vitaminele A, C și K, precum și riboflavină, tiamină, niacină și acid folic.
- Sfecla roșie – este o rădăcinoasă colorată, versatilă, care conține fibre, acid folic și mangan, cu prețul unui număr mic de calorii.
- Sparanghelul – este bogat în mai multe vitamine și minerale și este un adaos excelent pentru orice dietă. Doar 1/2 cană (90 de grame) de sparanghel gătit oferă 33% din DZR pentru folat, precum și o mulțime de seleniu, vitamina K, tiamină și riboflavină.
- Varza roșie – este o altă legumă cruciferă plină de antioxidanți și cu multiple proprietăți benefice. Doar 1 cană (90 de grame) crudă conține 2 grame de fibre și 56% din DZR pentru vitamina C.