Terapii moderne pentru copiii cu nevoi speciale

Data postării:

Primăria Sectorului 1 informează faptul că în 4 centre ale DGASPC Sector 1 se folosesc camere senzoriale dotate cu echipamente specifice terapiei de stimulare vizuală, auditivă, olfactivă și tactilă pentru copiii cu nevoie speciale.

‘’Acordăm toată atenția noastră copiilor cu nevoi speciale și de aceea suntem mereu în căutarea celor mai eficiente metode de îngrijire medicală. În patru centre ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 1 folosim camere senzoriale dotate cu echipamente specifice terapiei de stimulare vizuală, auditivă, olfactivă și tactilă.

Camera senzorială este benefică mai ales pentru cei cu autism profund, dar și pentru copiii hiperactivi sau agresivi. Și aceasta pentru că aparatele și dispozitivele din interiorul camerei le produc celor mici stimuli pe care un terapeut nu-i poate atinge prin comunicarea verbală.

La o sesiune de terapie, însoțitorul îi ajută pe cei mici să se relaxeze prin atingerea coloanei de apă cu bule de aer și lumini, să se joace cu fibrele optice colorate, să inspire mirosuri plăcute de la difuzorul de arome sau să se destindă în patul cu apă și sistem de rezonanță.

Imaginile alăturate sunt de la Casa Buburuza, dar sistemul inovator de terapie prin stimuli îl folosim și pentru copiii de la Casa Alexandra. De asemenea, DGASPC Sector 1 a amenajat și dotat camere senzoriale pentru adulți la centrele Stejărel și Brăduț.’’, informează Primăria Sectorului 1 pe pagina sa de facebook

(foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Alunele de pădure pentru o piele frumoasă

Alunele de pădure sunt o gustare delicioasă și sănătoasă,...

Prețurile RCA, plafonate la nivelul celor din 2022?!

Prețurile pentru polițele RCA ar putea fi plafonate la...

Ce trebuie să facă șoferii cu asigurări Euroins?

După familentul Euroins, confirmat de Autoritatea de Supraveghere Financiară...

Nou centru de joacă și învățare pentru copiii vulnerabili din București

Primăria Capitalei a anunțat inaugurarea unui nou centru de...