Tehnici de eficientizare a învățării online

Data postării:

Pandemia de Covid 19 a adus multe inițiative și puține soluții – este concluzia efortului din ultimii 2 ani când vine vorba de învățământ. Diferența dintre urban și rural în ce privește accesul și performanța învățării online se adâncește. Una din marile problemă pe care le întâmpină dascălii este menținerea pe o perioadă de timp rezonabil a atenției în timpul orelor.

          Acasă, între patru pereți, elevii sunt greu de urmărit. O soluție importantă ar fi colaborarea cu părinții sau alți membri ai  familiei, care pot superviza elevul de acasă. Este o soluție pusă în practică de către asociațiile de părinți în colaborare cu diriginții. Este o problemă pentru părinții care lucrează și care nu pot apela la un supraveghetor.

          O a doua soluție ține de monitorizarea video. Cu toate că este mai greu de realizat față de monitorizarea audio, vizualul are avantajul că profesorul poate oricând să verifice ce fac elevii acasă.

          În fine, o a treia soluție este clasica metodă ”întrebări și răspunsuri”. Elevii pot fi obișnuiți cu ideea că oricând pot primi o întrebare prin care profesorul să se asigure că aceștia sunt focalizați pe lecție și nu urmăresc alte device-uri sau comunică online cu alte persoane, ne spune conf. univ. dr. Mihaela Prună, sociolog.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

‘’Educație pentru viitor’’ pentru elevii din Sectorul 5

Primăria Sectorului 5 a anunțat lansarea programului de burse...

Noi condiții de acordare a burselor în anul școlar viitor

În anul școlar 2024-2025, vor primi burse de merit...

Se închid școlile din sectorul 5 pentru o zi

Luni, 25 martie, toate cele 54 de instituții de...

Se construiește o școală nouă în Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 a anunțat construirea unei noi școli...