„Taxa pe boală”, eliminată parțial

Data postării:

Guvernul Ciolacu a adoptat o nouă ordonanță de urgență prin care elimină impozitarea concediilor medicale, dar doar pentru o parte dintre acestea. Conform actului normativ, gravidele, mamele cu copii bolnavi, bolnavii de cancer ori cei care au nevoie de îngrijirile medicilor de urgență sunt scutiți de așa numita ”taxă pe boală”, adică taxa de 10% pe concediul medical. 

„Mamele cu copii bolnavi sau cele aflate în situații de risc maternal, gravidele, cele aflate în concedii de maternitate, pacienții cu afecțiuni oncologice și îngrijitorii lor, persoanele care suferă de afecțiuni grave – HIV/SIDA, TBC sau cardiovasculare, pacienții cu arsuri grave (marii arși), precum și urgențele medico-chirurgicale în care viața pacienților este pusă în pericol vor fi scutiți de la plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical.”, se specifică în textul ordonanței.

PSD și PNL au decis să păstreze contribuția în celelalte cazuri, pentru ca aceste concedii să nu mai fie acordate prea ușor.

Înainte de ordonanța care exceptează anumite categorii de bolnavi de la impozitarea concediilor medicale, Marcel Ciolacu a făcut o declarație publică pe acest subiect: „A venit pandemia, s-a suplimentat cu vreo 570 de milioane concediile medicale decontate de Casă. Ne-am trezit într-un sistem în care avem 6 miliarde concedii medicale. Dacă ne uităm pe statistici, suntem cel mai bolnav popor din lume la asemenea dimensiuni. Dacă doriţi ca eu să dau venituri mai mari celui care, cu voia sau fără voia lui a răcit şi stă 5 zile acasă, nu o să o fac. Să încurajez ca cel care e răcit şi stă acasă să primească cu 10% mai mult decât cel care este la serviciu, nu am să o fac”.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

11 grădiniţe deschide la vară în Sectorul 2

Primăria Sectorului 2 a anunțat ca vor rămâne deschise...

Cimbrul, util în tratarea afecțiunilor respiratorii

Cimbrul este mai mult decât o simplă plantă aromatică...

De-a râsu’-plânsu’… Bătaie în Parlamentul României

Halal lideri, halal politicieni, halal parlamentari! Au ajuns să...

Idei de mic dejun bogat în proteine

Un mic dejun bogat în proteine este esențial pentru...