Suntem martorii a două războaie: militar și cibernetic

Data postării:

Războiul în 2022 nu înseamnă doar tancuri, rachete și arme automate, ci și atacuri cibernetice. Ambele tipuri de lupte se desfășoară simultan în Ucraina, în războiul început de Putin.

Rușii au intrat în forță în Ucraina, cu tancurile și au primit un răspuns dur la nivel cibernetic. Se pare că peste 400.000 de hackeri din întreaga lume atacă site-urile rusești. Autoritatea de securitate cibernetică din Ucraina susţine că ţara duce un război atât în domeniul cibernetic, cât şi pe teren, conform informațiilor transmise de BBC.

Rețelele guvernamentale şi de infrastructură, cetăţenii şi oficialii sunt vizați, din punct de vedere cibernetic. Pe de altă parte, nici ucrainenii nu stau cu mâna în sân lăsându-se atacaţi.

„Aceste două războaie [în care ne luptăm] fac parte din acest război hibrid. Acest lucru se întâmplă pentru prima dată în istorie. Cred că războiul cibernetic poate fi încheiat doar cu sfârşitul războiului convenţional şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a aduce acest moment mai aproape”, a spus Vicepreşedintele Serviciului de Stat pentru Comunicaţii Speciale, Viktor Zhora.

Acesta susține că apărarea cibernetică respinge majoritatea atacurilor şi că se află într-o luptă fără precedent împotriva Rusiei.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Percheziții la Parlamentul European

Au fost efectuate percheziții la o reședință privată din...

O româncă va decide soarta lui Netanyahu

Un complet de trei judecători ai Curţii Penale Internaţionale,...

Ancheta se extinde în Slovacia. Atacatorul lui Fico ar fi avut complici…

Juraj Cintula, bărbatul în vârstă de 71 de ani,...

Premierul Slovaciei a fost împușcat pe stradă în Handlova

Premierul Robert Fico a fost împușcat în orașul slovac...