SUA include noi campioni olimpici ruși pe lista celor sancționați

Data postării:

Campionii olimpici Serghei Chepikov, Viaceslav Fetisov, Irina Rodnina și campionul mondial la box Nikolay Valuev se numără printre cele mai recente persoane sancționate de Biroul pentru controlul activelor străine (OFAC) al Departamentului Trezoreriei SUA, potrivit stiripesurse.ro. Chepikov, Fetisov, Rodnina și Valuev sunt toți membri ai Dumei de Stat.

Cele mai noi sancțiuni OFAC au vizat Duma de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse – Parlamentul rus – și „328 dintre membrii săi pentru complicitatea lor în războiul lui Putin” din Ucraina.

Duma de Stat a adoptat în februarie o rezoluție prin care îi cere lui Putin să recunoască Republica Populară Donețk (DNR) și Republica Populară Luhansk (LNR) ca state independente.

„Membrii Dumei ruse au sprijinit eforturile Kremlinului de a încălca suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, inclusiv prin tratate de recunoaștere a independenței autoproclamate a zonelor din estul Ucrainei controlate de reprezentanți ai Rusiei, cunoscute cu denumirile Republica Populară Donețk (DNR) și Republica Populară Luhansk (LNR)”, a precizat OFAC într-un comunicat, citat de insidethegames.biz.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Întâlnire importantă la Bruxelles! Se vor stabili liderii Europei

Obiectivele politice pentru următorii cinci ani, de la apărare...

Angajat MAI acuzat pentru introducerea unor teroriști în țară

S-au făcut percheziții în 7 județe, Caraş-Severin, Timiş, Arad,...

Percheziții la Parlamentul European

Au fost efectuate percheziții la o reședință privată din...

O româncă va decide soarta lui Netanyahu

Un complet de trei judecători ai Curţii Penale Internaţionale,...