SUA, Anglia și Franța cred că Rusia pregătește invazia

Data postării:

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi premierul britanic, Boris Johnson cred că încă există spaţiu pentru dialog diplomaţic cu Rusia, deşi Washingtonul şi-a transferat personalul de la Ambasada din Kiev şi serviciile secrete americane cred că Moscova „avansează capabilităţile” pentru o invazie, scrie stiripesurse.ro.

„Premierul Boris Johnson şi preşedintele Biden au prezentat recentele discuţii cu liderii de la nivel mondial. (…) Au evidenţiat faptul că orice nouă incursiune în Ucraina va genera o criză prelungită pentru Rusia, cu efecte negative de amploare pentru Rusia şi pentru întreaga lume”, a comunicat Guvernul de la Londra.

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, preluat de France Presse a declarat: „Există toate elementele pentru a fi declanşată o ofensivă puternică din partea forţelor ruse în Ucraina? Da, este adevărat, este posibil, aceasta este posibil rapid”.

Pe de altă parte, ambasadorul rus pe lângă Uniunea Europeană, Vladimir Cijov, într-un interviu acordat luni ziarului britanic The Guardian, potrivit AFP declara că Rusia „nu va invada Ucraina decât dacă este provocată”.

Rusia neagă constant orice intenţie agresivă și se declară ameninţată de extinderea infrastructurii NATO în Europa de Est. Moscova cere „garanţii de securitate” și asigurări că Ucraina nu va adera niciodată la Alianţa Nord-Atlantică.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Iranul a atacat Israelul

330 de drone, rachete de croazieră și rachete balistice...

ISIS amenință cu atacuri teroriste a meciurile din Liga Campionilor

Un canal media care prezintă activitatea ISIS și transmite...

Cutremur puternic în Taiwan

Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade s-a produs...