Stimulente financiare pentru combaterea crizei energetice

Data postării:

Primăria Sectorului 1 a anunțat acordarea de stimulente financiare cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei/gospodărie pentru cetățenii sectorului cu scopul de a combate criza energetică și de a veni în sprijinul acestora.

’’Acordăm stimulente financiare între 1.000 și 3.000 de lei/gospodărie pentru combaterea crizei energetice. Cererile se depun până la 30 iunie 2023!

Primăria Sectorului 1 acordă stimulente financiare cetățenilor din această zonă administrativă  cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei/gospodărie, în funcție de veniturile membrilor familiei, pentru combatererea celei mai mari crize energetice din istorie. Pentru a beneficia de aceste stimulente financiare, cetățenii Sectorului 1 pot depune începând de luni, 15 mai 2023, ora 12:00, până în data de 30 iunie 2023, cererile de decontare directă însoțite de documentele justificative.

Stimulentele financiare se acordă pentru decontarea facturilor destinate asigurării nevoilor energetice minimale pentru iluminat, încălzirii optime a locuinței pe timp de iarnă, susținerii facilităților de gătit și asigurării apei calde în locuință, facturilor prin care se achiziționează, în cadrul locuinței, echipamente eficiente din punct de vedere energetic, necesare pentru iluminarea, răcirea, încălzirea și asigurarea apei calde de consum, pentru înlocuirea aparatelor de uz casnic depășite din punct de vedere tehnic și moral cu aparate de uz casnic eficiente din punct de vedere energetic, pentru utilizarea mijloacelor de comunicare care presupun consum de energie, precum și pentru decontarea facturilor în vederea achiziționării de produse și servicii în scopul creșterii performanței energetice a clădirilor ori pentru conectarea la surse de energie.

Potrivit proiectului prin care a fost modificată Hotărârea Consiliului Local Sector 1 nr.197/2022 privind aprobarea “Regulamentului privind aprobarea unor măsuri locale destinate asigurării nevoilor energetice destinate asigurării nevoilor energetice și eficientizării consumului de energie în gospodăriile din Sectorul 1, în sezonul rece 2022-2023”, depunerea cererilor de decontare directă însoțite de documentele justificative a fost prelungită până în data de 30 iunie 2023, iar decontarea directă către beneficiari până în data de 31 iulie 2023.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă că modificarea calendarului de depunere a cererilor și de decontare a stimulentelor financiare a fost cauzată de votarea cu întârziere de către Consiliul Local Sector 1 a bugetului pe anul 2023. “Așa cum am promis, ne ținem de cuvânt: cetățenii Sectorului nu sunt singuri în fața crizei energetice. Suntem singura administrație locală din România care vine în sprijinul cetățenilor afectați de cea mai mare criză energetică din istorie. Am reușit să demarăm programul în ciuda atitudinii ostile a majorității PNL-PSD din Consiliul Local care a amânat cât a putut alocarea de fonduri în acest scop. Consilierii majorității PNL-PSD au respins de trei ori,  în luna decembrie 2022, rectificarea bugetară și au aprobat cu patru luni întârziere bugetul pe anul 2023”, declară Clotilde Armand.

 Unde pot fi depuse cererile?

Primăria Sectorului 1 a amenajat patru centre dedicate exclusiv depunerii cererilor  pentru acordarea stimulentelor financiare în vederea combaterii crizei energetice, însoțite de celelalte documente justificative. Acestea sunt situate în următoarele locații:

– Sediul Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr.9;

– Clădirea Primăriei Sectorului 1 din Piața Amzei nr.13 (parter- strada Piața Amzei);

– Clădirea Primăriei Sectorului 1 din Strada Mureș nr.18-24 (etaj 1- Piața Mureș);

– Sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 din Bulevardul Mareșal Averescu nr.17 (centru dedicat stimulentelor de 3000 lei/gospodărie).

Programul de funcționare al acestor centre este în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 08:30-16:30. ’’, informează Primăria Sectorului 1 pe pagina sa de facebook.

(foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...