Sterilizare gratuită pentru 500 de câini în Sectorul 2

Data postării:

Primăria Sectorului 2 a anunțat derularea unui program de sterilizare canină ce are ca scop sterilizarea gratuită a 500 de câini de rasă comună, cu sau fără stăpân.

‘’Microcipăm şi sterilizăm gratuit 500 de câini de rasă comună, cu sau fără stăpân, de pe raza Sectorului 2.

Programul de sterilizare canină se va derula pe parcursul întregului an 2023, după regula „primul venit, primul servit”.  

 Derulăm acest program pentru a responsabiliza proprietarii de câini din Sectorul 2, cu scopul de a preveni abandonul animalelor, dar şi pentru a stopa înmulțirea necontrolată a populației canine. 

 Totodată, ne dorim ca locuitorii Sectorului 2 să fie în siguranța, să-i ferim pe cât posibil de incidente nedorite.

 Bugetul estimativ alocat acestui program este de 245.000 de lei. Cei mai mulți bani vor merge spre achiziția de servicii medicale veterinare. Banii vor fi investiți în identificarea, sterilizarea și înregistrarea în Registrul de evidență al câinilor cu stăpân (RECS) pentru a limita înmulțirea necontrolată a acestora și a evita abandonul puilor pe spațiul public.

 O parte din bani vor fi folosiți pentru o campanie de informare și educare. Practic, vom informa cetăţenii Sectorului 2 de existența acestui program de sterilizări gratuite și vom organiza în şcoli programe educaționale de prevenţie a abandonului animalelor. 

 Proiectul este în stare incipientă. A fost aprobat săptămâna această în şedinţa de Consiliu Local, urmând ca în perioada următoare să lansăm achizițiile publice necesare demarării programului de informare şi sterilizare.’’, informează Primăria Sectorului 2 pe pagina sa de facebook.

(foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...