Spanacul-sursă importantă de calciu

Data postării:

Calciul are un rol foarte important în sănătatea dinților și a oaselor, dar este foarte important și în procesul de coagulare a sângelui și previne pietrele la rinichi.

Deficitul de calciu poate crea probleme serioase ce nu trebuie tratate cu superficialitate, putând duce la osteoporoză, o boală a oaselor.

De aceea, este indicat să ne luam calciu din alimentație, iar în cele ce urmează specialiștii în nutriție sanovita.ro ne enumeră câteva fructe și legume bogate în calciu:

  • Curmale
  • Soia
  • Spanac
  • Linte
  • Smochine
  • Pudra de roșcove
  • Goji
  • Broccoli
  • Portocale
  • Semințe de chia și de in
  • Quinoa
  • Varza
  • Fasole alba
  • Năut

Pentru a preveni carențele, dar și suplimentarea cu prea mult calciu, doza zilnică recomandată diferă în funcție de vârsta. Dacă nu ai acces la alimente bogate în calciu, poți lua suplimente sub formă de tablete sau jeleuri.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Oficial, avem apă suficientă pentru sezonul de iarnă

”Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de...

Atenție! Control în trafic!

Atenție, dacă ieșiți în trafic și nu aveți cauciucuri...

Trucuri eficiente pentru a scăpa rapid de răceală

Răceala este una dintre cele mai comune afecțiuni, care...

Cum alegem corect uleiul de măsline

’’Ne gândim cu toții “care este cel mai bun...