Calciul are un rol foarte important în sănătatea dinților și a oaselor, dar este foarte important și în procesul de coagulare a sângelui și previne pietrele la rinichi.
Deficitul de calciu poate crea probleme serioase ce nu trebuie tratate cu superficialitate, putând duce la osteoporoză, o boală a oaselor.
De aceea, este indicat să ne luam calciu din alimentație, iar în cele ce urmează specialiștii în nutriție sanovita.ro ne enumeră câteva fructe și legume bogate în calciu:
- Curmale
- Soia
- Spanac
- Linte
- Smochine
- Pudra de roșcove
- Goji
- Broccoli
- Portocale
- Semințe de chia și de in
- Quinoa
- Varza
- Fasole alba
- Năut
Pentru a preveni carențele, dar și suplimentarea cu prea mult calciu, doza zilnică recomandată diferă în funcție de vârsta. Dacă nu ai acces la alimente bogate în calciu, poți lua suplimente sub formă de tablete sau jeleuri.