Sondaj privind modificările Codului Fiscal

Data postării:

„Unde nu-i cap, vai de picioare!” este deviza antreprenorului Ionel Petre, dar și secretar general al Partidului Republican, referitoare la modificările Codului Fiscal. Omul de afaceri sancționează dur decizia lui Câciu de a suprataxa munca part-time, ba chiar afirmă că Ministrul nu înțelege cum funcționează antreprenoriatul:

„În momentul în care crezi despre antreprenori că sunt niște „babuini” și nu dai doi bani pe problemele acestora, realitatea te va lovi în plin.
Modificările fiscale propuse de ministrul Câciu și aprobate de Guvernul Ciucă au lovit atât mediul de afaceri, cât și angajații.
Mediul de afaceri a spus, încă din momentul așa-ziselor consultări, că nu trebuie aplicată măsura suprataxării muncii part-time.
Dar, la Ministerul Finanțelor este o persoană care consideră despre antreprenori că vor doar să tragă statul în țeapă, iar în consecință măsurile pe care le aplică sunt rodul prejudecăților sale.
Părerea ministrului de finanțe este următoarea: toți angajații part-time, de fapt, sunt doar de formă și sunt o formă prin care angajatorii vor să ocolosească statul și să nu dea banii pentru un program full-time.
O eroare fatală de logică și o lipsă de respect față de mediul de afaceri românesc.
Tocmai din această cauză, că nu înțelege cum funcționează mediul antreprenorial, decizia ministrului Câciu va duce la concedierea a multor români care au astfel de contracte. Conform Consiliului Național pentru IMM-uri, 60% din IMM-uri vor face concedieri din cauza suprataxării muncii part-time.”

La finalul postării, antreprenorul a lansat și un sondaj printre cetățenii internauți:
„Deci, care e consecința modificărilor la Codul Fiscal?
1) Povară pe antreprenori;
2) Concedierea angajaților part-time.
Credeți că o fi de bine? Eu zic că nu!”

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Ce mâncăm vara

Este timpul să trecem la dieta de vară: sănătoasă,...

Cod portocaliu de caniculă!

Cum ne putem proteja de arșiță? O masă de aer...

Rezultate finale pentru alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central a anunțat, marți seară, rezultatele finale...

Ce variante au cei care nu susțin Bacalaureatul în această sesiune?

Scăderea nivelului de educație la nivel național este tot...