Soarta militarilor ucraineni de la Azovstal este sub semnul întrebării

Data postării:

Sute de militari ucraineni, cel mai probabil, întrucât nu s-a făcut public numărul soldaților care s-au adăpostit în combinatul Azovstal, au rezistat eroic atacurilor rusești, însă, au început să se predea și au ajuns pe mâna militarilor ruși.

Ce se întâmplă cu ei nu se știe. Cei care s-au predat și au fost transferați pe teritoriul controlat de ruși riscă să fie judecați și executați. În oțelărie încă mai sunt oameni.

„Comandanţii de rang înalt de la Azovstal – combinatul siderurgic din Mariupol, ultima redută a rezistenţei ucrainene din acest oraş-port la Marea Azov – se află în continuare în interiorul oţelăriei şi încă nu s-au predat.”, a declarat liderul separatiştilor proruşi din Doneţk, Denis Puşilin, citat de media locale, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Oficialii ucraineni asigură că fac „tot posibilul și imposibilul” pentru a-i salva pe toți. Armata spune că a ordonat evacuarea completă, punând astfel capăt asediului din Mariupol, cea mai sângeroasă bătălie din Europa din ultimele decenii. Trofeul Rusiei, portul de la Marea Azov, este o ruină. (Sursa foto: Digi 24)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Angajat MAI acuzat pentru introducerea unor teroriști în țară

S-au făcut percheziții în 7 județe, Caraş-Severin, Timiş, Arad,...

Percheziții la Parlamentul European

Au fost efectuate percheziții la o reședință privată din...

O româncă va decide soarta lui Netanyahu

Un complet de trei judecători ai Curţii Penale Internaţionale,...

Ancheta se extinde în Slovacia. Atacatorul lui Fico ar fi avut complici…

Juraj Cintula, bărbatul în vârstă de 71 de ani,...