Site-urile de cumpărături pot fi „capcane” pentru a vă fura banii

Data postării:

În această perioadă nu au apărut doar reduceri la îmbrăcăminte, încălțăminte și parfumuri, ci și site-uri false, care imită brandurile consacrate. Paginile web au fost copiate și imită foarte bine paginile oficiale. Banii vi se retrag imediat ce finalizati comanda, însă, este posibil să nu mai primiți produsele dorite.

Experții în securitate cibernetică ne îndeamnă să fim vigilenți când vine vorba de achizițiile pe internet:  „Orice mesaj, orice reducere, orice propunere care sună mai bine, prea bine ca să fie adevărată, probabil că nu este adevărată. În momentul în care noi sesizăm acest gen de mesaj este foarte important să verificăm veridicitatea”.

Experții în securitate cibernetică ne dau câteva indicii pentru descoperi dacă un site este sigur. În dreptul denumirii site-ului este un lacăt. Și, dacă apăsăm pe el, chiar scrie conexiune sigură. Dacă în loc de lacăt avem un triunghi cu semnul exclamării, înseamnă că site-ul este periculos și ar fi bine să nu-l accesăm. Un alt indiciu sunt greșelile gramaticale și de ortografie sau scrisul neglijent. De altfel, și prețul trebuie să fie un indicator destul de bun, e greu de crezut că un articol care costă inițial aproape 1.600 de lei să fie redus până 470, mai ales în cazul unor firme de lux.

Dacă identificați site-uri clonate, raportați-le imediat la Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

Foto: Adevărul

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Atenție! Poliția nu vă sună să vă ceară credite, în numele legii!

Fraudele prin telefon s-au înmulțit în ultima perioadă, iar...

Casa Poporului își selectează vizitatorii

Cine face scandal în Parlament riscă să primească interdicție...

Modificări la pilonul 2 și la pilonul 3 de pensii private

O nouă decizie permite statului să investească banii din...

Legea marțială, prelungită în Ucraina

Legea marțială și ordinul de mobilizare au fost prelungite...