Sfatul specialistului: Cum accelerăm un metabolism lent?

Data postării:

”Cum putem accelera un metabolism încetinit? Unica soluție este activitatea fizică, în timpul contracției musculare organismul este obligat să ardă calorii. Niciodată nu vom putea consuma prin mișcare câte calorii putem să aducem din mâncare. Însă sportul regulat menține masa musculară și poate crește arderile cu 300-500 cal/zi. Efortul fizic intensifică circulația respirația și transpirația, care se fac cu un consum mare de calorii. După sport rata metabolică rămâne accelerată cu 15%, deci mișcarea mărește metabolismul bazal. (…)

Atenție!! Cea mai sigură cale de încetinire a metabolismului este cura de slăbire drastică și repetată. Cu cât mâncăm mai puțin, cu atât corpul nostru va învăța să cheltuiască mai puțin. Scăderea cheltuielilor metabolice din timpul dietelor NU este urmată de revenirea la normal a arderilor. Un aport alimentar sub 1000 cal/zi duce la slăbit, însă există riscul ca metabolismul să fie diminuat cu 30-50%.

Când slăbim pierderea kilogramelor se face din grăsime și din mușchi, dar reîngrășarea se face doar cu grăsime. După câteva episoade de slăbit-îngrășat, la același număr de kilograme pe cântar, compoziția corporală e modificată în rău: cantitatea de grăsime va fi mai mare, iar metabolismul se va lenevi”, scrie nutriționista Mihaela Bilic într-o postare pe pagina sa de facebook. (foto:reginamaria.ro)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Ce mâncăm vara

Este timpul să trecem la dieta de vară: sănătoasă,...

Cod portocaliu de caniculă!

Cum ne putem proteja de arșiță? O masă de aer...

Rezultate finale pentru alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central a anunțat, marți seară, rezultatele finale...

Ce variante au cei care nu susțin Bacalaureatul în această sesiune?

Scăderea nivelului de educație la nivel național este tot...