Sfârşitul războiului din Ucraina?!

Data postării:

Rusia și Ucraina au reușit, se pare, să facă progrese la primele lor discuții față în față, în mai bine de două săptămâni. Moscova a afirmat că își reduce operațiunile militare în direcția capitalei ucrainene Kiev și spre Cernigov, în nordul Ucrainei, în timp ce Ucraina a declarat că va accepta să fie neutră.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat că spune că semnalele care vin în urma negocierilor de la Istanbul cu Rusia sunt „pozitive”, însă ele nu pun stop bombardamentelor rusești.

Deşi discuţiile au fost favorabile la mai mult de o lună de bombardamente continue în Ucraina, dar şi de rezistenţă a ucrainenilor în faţa adversarilor ruşi. Ucraineni au reuşit chiar să recucerească teren la periferia capitalei.

„Pentru a spori încrederea reciprocă și a crea condițiile necesare pentru continuarea negocierilor și atingerea obiectivului final – de a conveni și a semna un acord, a fost luată decizia de a reduce drastic, într-o mare măsură, activitatea militară în direcțiile Kiev și Cernigov”, a declarat presei, la Moscova, adjunctul ministrului rus al apărării, Alexandr Fomin.

La rândul său, Ucraina a propus să nu se alăture alianțelor militare și să nu găzduiască trupe străine, atâta timp cât va avea garanții de securitate externe și atâta timp cât Rusia nu va sta în calea aderării țării la Uniunea Europeană.

În ciuda discuţiilor „pozitive”, Rusia a continuat bombardamentele în Ucraina. Forțele armate ucrainene au transmis că trupele ruse continuă să „comite acte ilegale” împotriva populației locale din Zaporijia în sud-estul Ucrainei și Herson în sud, scrie BBC.

Totodată, forțele ucrainene au spus că Rusia continuă să trimită trupe în Ucraina și că rușii continuă să percheziționeze casele localnicilor, să rețină activiști pro-ucraineni și oficiali guvernamentali.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Întâlnire importantă la Bruxelles! Se vor stabili liderii Europei

Obiectivele politice pentru următorii cinci ani, de la apărare...

Angajat MAI acuzat pentru introducerea unor teroriști în țară

S-au făcut percheziții în 7 județe, Caraş-Severin, Timiş, Arad,...

Percheziții la Parlamentul European

Au fost efectuate percheziții la o reședință privată din...

O româncă va decide soarta lui Netanyahu

Un complet de trei judecători ai Curţii Penale Internaţionale,...