Seceta accentuează criza alimentară în Europa

Data postării:

Aproximativ jumătate din teritoriul Uniunii Europene se confruntă cu riscul de secetă în urma absenţei prelungite a precipitaţiilor și temperaturilor caniculare, a anunţat Comisia Europeană, relatează AFP, potrivit Agerpres.

”Debitele râurilor sunt grav afectate în mai multe ţări, volumele de apă stocate se epuizează: aceasta ar putea necesita măsuri extraordinare de gestionare a apei şi energiei”, avertizează Comisia Europeană.

Circa 46% din teritoriul UE este expus nivelurilor de secetă de ”avertisment”, adică înregistrează un deficit important de umiditate în sol, iar 11% este deja în stare de alertă, cu o vegetaţie şi culturi slăbite grav de lipsa apei, precizează executivului comunitar, pe baza unui raport întocmit de JRC (Joint Research Committee), serviciul de cercetări ştiinţifice al Comisiei Europene, preluat de stiripesurse.ro.

”Franţa, România, Spania, Portugalia şi Italia vor trebui să facă faţă probabil unei scăderi a randamentelor agricole”, mai ales pentru culturile de cereale.

Germania, Polonia, Ungaria, Slovenia şi Croaţia sunt de asemenea vizate, în timp ce în Italia bazinul râului Po ”se confruntă cu nivelul de gravitate a secetei cel mai ridicat” în UE, cu o ”secetă intensă” declarată în cinci regiuni italiene.

Situaţia este dificilă și în Spania unde nivelurile de apă stocate de baraje sunt la sub 31% din media ultimului deceniu.

Articolul precedentAcizii grași alungă depresia
Articolul următorJos cu Cathedral Plaza!

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Despăgubiri pentru culturile distruse de secetă

Aproximativ două milioane de hectare de porumb şi floarea-soarelui...

Distracția s-a sfârșit tragic pentru un parașutist

Un paraşutist a căzut la aterizare pe pista Aerodromului...

Angajat MAI acuzat pentru introducerea unor teroriști în țară

S-au făcut percheziții în 7 județe, Caraş-Severin, Timiş, Arad,...

O româncă va decide soarta lui Netanyahu

Un complet de trei judecători ai Curţii Penale Internaţionale,...