Se întâmplă și la case mai mari. Prețurile au luat-o razna în SUA

Data postării:

Preţurile pe care consumatorii americani le plătesc pentru articolele de zi cu zi au crescut în martie la cele mai ridicate niveluri din primele zile ale administraţiei Reagan, potrivit datelor Departamentului Muncii publicate marţi, transmite CNBC preluat de știripesurse.ro.

Fără alimente şi energie, indicele preţurilor de consum de bază a crescut cu 6,5% pe o bază de 12 luni, în conformitate cu aşteptările. Cu toate acestea, au existat semne că inflaţia de bază ar fi în scădere, deoarece a accelerar cu doar 0,3% pe lună, mai puţin decât estimarea de 0,5%.

Vestea cea mare din raportul din martie este că presiunile preţurilor par să se modereze în sfârşit, a scris Andrew Hunter, economist senior la Capital Economics.

Hunter a spus că creşterea din martie ”va marca vârful” inflaţiei, deoarece comparaţiile de la un an la altul scad cifrele şi preţurile energiei se scad la rândul lor.

Preţurile alimentelor au crescut cu 1% pe lună şi cu 8,8% în termeni anuali.

Preţurile energiei au crescut cu 11%, respectiv cu 32%, în condiţiile în care preţurile benzinei au crescut cu 18,3% pe lună, impulsionate de războiul din Ucraina şi de presiunea pe care o exercită asupra aprovizionării.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Angajat MAI acuzat pentru introducerea unor teroriști în țară

S-au făcut percheziții în 7 județe, Caraş-Severin, Timiş, Arad,...

Percheziții la Parlamentul European

Au fost efectuate percheziții la o reședință privată din...

O româncă va decide soarta lui Netanyahu

Un complet de trei judecători ai Curţii Penale Internaţionale,...

Ancheta se extinde în Slovacia. Atacatorul lui Fico ar fi avut complici…

Juraj Cintula, bărbatul în vârstă de 71 de ani,...