Se construiește un nou pod rutier peste râul Dâmbovița

Data postării:

Primăria Sectorului 3 a anunțat construirea unui nou pod rutier peste râul Dâmbovița, amplasat în dreptul străzii Lunca Priporului, ce va lega strada cu Splaiului Unirii.

‘’Primăria Sectorului 3 a început construirea unui nou pod rutier peste râul Dâmbovița. Acesta va fi amenajat în dreptul străzii Lunca Priporului, legând artera cu cele două sensuri ale Splaiului Unirii, astfel încât șoferii vor avea posibilitatea de a schimba direcția către orice destinație.

 Podul început de Primăria Sectorului 3 va avea trei benzi de circulație pe fiecare sens, trotuare și piste pe care să poată circula bicicliștii. În intersecțiile nou create vor fi instalate semafoare inteligente cu bucle de inducție.

Sensurile, respectiv trotuarul și carosabilul urmează să fie despărțite prin jardiniere cu plante ornamentale, iar iluminatul pasajului va fi asigurat de lămpi cu LED-uri .

 Suprastructura podului va avea o lățime totală de 34.45 m, alcătuită dintr-o parte carosabilă de 11.30 m și un trotuar tehnic de 80 cm pe sensul dinspre str. Lunca Priporului, respectiv o parte carosabilă de 11.30 m și trotuar cu lățime utilă de 4.30 m pe sensul opus. Pe post de parapete direcțional, s-au prevăzut separatoare fizice și protecții la marginea părții carosabile din jardiniere . Având în vedere lățimea mare a suprastructurii, sunt prevăzute două poduri independente, câte unul pe fiecare sens de mers.

Pe sensul dinspre str. Lunca Priporului, partea carosabilă va fi alcătuită din trei benzi de câte 3.50 m și un trotuar de serviciu de 80 cm pentru întreținere, separat de carosabil prin intermediul unor stâlpișori metalici.

 Pe sensul spre str. Lunca Priporului partea carosabilă va avea tot trei benzi de câte 3.50 m, și pista de bicicliști de 2.00 m lățime. Trotuarul va fi separat de carosabil prin intermediul unei jardiniere .

 Valoarea totală estimată a lucrărilor de investiție este de 15.068.977,38 lei (inclusiv TVA).’’, anunță Primăria Sectorului 3 pe pagina sa de facebook.

(foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...