Se anunță noi scumpiri în domeniul construcțiilor

Data postării:

Specialiștii de la Institutul Național de Statistică anticipează că urmează trei luni cu alte scumpiri, în special în domeniul construcțiilor, în comerț, dar și în domeniul serviciilor.

Estimările arată o relativă stabilitate a numărului de salariaţi (-2%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcții, se preconizează creștere accentuată a acestora (+44 %).

Referitor la Comerț, pentru următoarele trei luni se estimează o tendinţă de creștere moderată a activităţii economice (+12%). Managerii societăţilor comerciale estimează creștere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +49%).

Pentru sectorul Servicii, INS transmite: „Conform estimărilor din luna august 2022, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +5%). Se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -1%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere (sold conjunctural +24%)”.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Negresă de post, simplă și rapidă

În căutarea unui desert delicios și ușor de preparat,...

Ordin de mobilizare pentru soldații rezerviști români

Momentan, este doar un exercițiu, pus în aplicare de...

Drepturi egale pentru toți pacienții în sistemul de sănătate românesc?!

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Valeria...