Școlile particulare oferă școlarizare gratuită copiilor refugiați din Ucraina

Data postării:

Președintele asociației școlilor particulare, Christian Comșa a anunțat că peste 100 de școli particulare din România se oferă să școlarizeze gratuit copii din Ucraina pe perioada refugiului, iar părinților acestora să le ofere cazare sau locuri de muncă, citează hotnews.

  • „peste 100 de unități particulare de învățământ din România, membre ale asociației școlilor particulare sunt #împreună pentru #ucraina.
  • copiii ucraineni nu trebuie să simtă neputința adulților de a construi un mediu sigur, în care copiii să crească și să se dezvolte.
  • copiii ucraineni au nevoie urgentă de siguranță și stabilitate. continuarea educației, în școlile românești poate fi sprijinul de care au nevoie în aceste momente.
  • astfel, peste 100 de unități particulare de învățământ (…)  și-au oferit sprijinul de a școlariza gratuit, pe perioada refugiului în România, copiii ucraineni.
  • de asemenea, oferim sprijin și familiilor acestor copii, prin cazare sau loc de muncă, pentru ca acești părinți să le poată oferi copiilor un trai cât mai normal și stabil. pe lângă suportul acordat copiilor și familiilor și contând pe sprijinul comunității de părinți din jurul unităților noastre, vom constitui la sediul unităților noastre de învățământ, centre de colectare a ajutoarelor umanitare pentru cetățenii ucraineni: haine, alimente, medicamente (perfuzoare, ser fiziologic, calmante (algocalmin, nurofen, ibuprofen), antibiotice (ampicilina), garouri, pansamente, tifon), produse de igienă și produse pentru bebeluși. (foto: starsibian.ro)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Negresă de post, simplă și rapidă

În căutarea unui desert delicios și ușor de preparat,...

Ordin de mobilizare pentru soldații rezerviști români

Momentan, este doar un exercițiu, pus în aplicare de...

Drepturi egale pentru toți pacienții în sistemul de sănătate românesc?!

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Valeria...