Școala gimnazială nr. 16 „Voievod Neagoe Basarab”-reconstruită de la zero

Data postării:

Primăria Sectorului 3 a anunțat începerea lucrărilor pentru reconstruirea Școlii gimnaziale nr. 16 „Voievod Neagoe Basarab” de la zero. Noua școală va beneficia de 22 de săli de clasă, laboratoare, sală de sport, biblioteca și multe spații de recreere, având o capacitate de 650 de locuri pentru gimnaziu.

’’Primăria Sectorului 3 a demarat deja lucrările de reconstruire din temelii a Școlii gimnaziale nr. 16 „Voievod Neagoe Basarab”, cu o capacitate de 650 de locuri pentru gimnaziu.

 În noua școală elevii vor beneficia de:

-22 de săli de clasă

-Laboratoare pentru chimie, fizică, științe naturale

-Cabinet medical și stomatologic

-Bibliotecă

-Sală de sport luminoasă și spațioasă

-Spații exterioare de recreere, zonă de atletism, teren de baschet și spații verzi

– Noua clădire se va ridica la nivelul standardelor de energie, eficiență termică și calitate a spațiilor de studiu, pe care le oferă în ansamblu infrastructura școlară din Sectorul 3. Se promovează conceptul de școală modernă, sigură, prietenoasă elevilor și responsabilă cu mediul înconjurător .

 Concret, clădirea cu patru etaje va avea:

-Suprafețe vitrate generoase

-Încălzire în pardoseală

-Sisteme moderne de ventilație și pompe de căldură

-Tâmplărie din aluminiu cu performanțe energetice ridicate

-Sticlă cu protecție împotriva razelor UV

-Panouri fotovoltaice pe acoperiș, utilizând energie regenerabilă pentru a prelua din consumul electric necesar al clădirii

 „Am reușit în urma unor demersuri insistente să preluăm clădirea de la Primăria Capitalei. Clădirea cu grad seismic ridicat era pe punctul de a se prăbuși, s-a dispus evacuarea acesteia acum mai mulți ani și acum am început de urgență lucrările de reconstruire. În prezent, utilajele sunt în teren și intervin pentru demolarea vechii clădiri. În locul acesteia va fi construită din temelii o școală nouă încăpătoare, modernă, dotată cu sală de sport și toate facilitățile necesare. De altfel, în Sectorul 3 am construit mai multe corpuri de școli care au sporit capacitatea, avem în continuare în derulare astfel de proiecte de extindere a infrastructurii școlare”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

 Școala gimnazială „Voievod Neagoe Basarab” a fost preluată în urma numeroaselor demersuri de la Primăria Municipiului București, în administrarea căreia s-a aflat până de curând.’’, anunță Primăria Sectorului 3 pe pagina sa de facebook.

(foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...