„Școală după Școală” și în noul an de învățământ

Data postării:

Primăria Sectorului 2 a anunțat finanțarea programului „Școală după Școală” cu 4,7 milioane lei, de care vor beneficia 1700 de elevi din ciclul primar și gimnazial dar si părinții acestora care lucrează după terminarea orelor de clasă.

‘’Credem în viitorul lor și-i sprijinim – 1.700 de elevi din Sectorul 2 vor beneficia de programul „Școală după Școală”. Investim 4,7 milioane lei pentru continuarea programului.

Traversăm o perioadă plină de provocări, în care timpul alocat de părinți asigurării traiului zilnic este tot mai mare, iar timpul alocat copiilor este tot mai redus. În aceste condiții, trebuie să găsim modalități de a sprijini familiile care nu au în grija cui să-și lase copiii după terminarea orelor de școală, punându-le la dispoziție o alternativă prin care aceștia sunt supravegheați, își pregătesc lecțiile, desfășoară și alte activități recreative.

De aceea, în ultima ședință de Consiliu Local am adoptat o hotărâre extrem de importantă, prin care vom sprijini atât 1.700 de copii, cât și familiile lor aflate încă la serviciu după terminarea orelor de clasă.

Este vorba de finanțarea cu suma de 4.760.000 lei a programului ”Școală după școală” în anul școlar 2022-2023, prin care elevilor li se oferă:

-o masă caldă pe zi și

-posibilitatea de a beneficia de programe educaţionale, de servicii de supraveghere şi îndrumare. De luni până vineri, până la ora 18:00.

Demersul se adresează în principal elevilor din ciclul primar și gimnazial înscrişi în unităţile de învăţământ din Sectorul 2 care au primit avizarea funcţionării programului ”Şcoală după şcoală”, iar admiterea lor pe locurile disponibile se face în ordinea înscrierilor, în limita capacității declarate de partenerii educaționali (unitățile de învățământ) la înscrierea în program.

„(Programul, n.r.) a început anul acesta, din ianuarie. A avut un succes foarte mare, din punctul meu de vedere, am pornit de la 900 de copii, am ajuns la 1.400. Bugetăm acum pentru 1.700 de copii acest program ‘Şcoală după şcoală’. Am fost întrebat în mai multe rânduri dacă acest program va continua. Mi se pare extraordinar de oportun pentru întreg sectorul. Sper ca la anul să ajungem la 2.000 de copii. Este unul dintre proiectele care sunt foarte utile şi pentru dezvoltarea copiilor, şi pentru părinţi. (…) Facem eforturi şi pentru creşterea capacităţii, şi pentru ca aceşti copii să poată să rămână după program, să primească o masă caldă şi să poată să îşi facă temele şi să fie supravegheaţi până la ora 18.00”, informează Primăria Sectorului 2 pe pagina sa de facebook. (foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...