Scade colesterolul cu ceai de hibiscus

Data postării:

Ceaiul de hibiscus se remarcă prin gustul său ușor acid și culoarea roșie intensă, care îl face să fie o alegere populară, în special în timpul verii când se poate servi rece. În afara de gustul său delicios, ceaiul de hibiscus are și numeroase beneficii pentru sănătate.

Hibiscusul este o plantă care face parte din familia Malvaceae și este cunoscută și sub numele de trandafir chinezesc sau floarea de Jamaica. În trecut, hibiscusul era utilizat în medicina tradițională pentru tratarea afecțiunilor respiratorii și ale tractului urinar, dar în ultimii ani, s-a descoperit că acesta are și proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

Printre cele mai importante beneficii ale ceaiului de hibiscus se numără:

  • Scăderea tensiunii arteriale – cercetările au arătat că ceaiul de hibiscus poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, ceea ce îl face o alegere ideală pentru persoanele cu hipertensiune arterială.
  • Reducerea colesterolului – un studiu a arătat că administrarea de extract de hibiscus a dus la scăderea nivelului de colesterol la pacienții cu diabet de tip 2.
  • Prevenirea oxidării celulare – hibiscusul conține antioxidanți puternici care ajută la prevenirea daunelor cauzate de radicalii liberi din organism.
  • Îmbunătățirea digestiei – ceaiul de hibiscus are proprietăți diuretice și poate ajuta la reducerea inflamațiilor din tractul digestiv, fiind util pentru persoanele care suferă de probleme digestive.

Pentru a pregăti ceaiul de hibiscus, aveți nevoie de flori uscate de hibiscus și apă fierbinte. Adaugați o lingură de flori de hibiscus la o cană de apă fierbinte și lașați să se infuzeze timp de 5-10 minute. După aceea, strecurați lichidul și serviți ceaiul fierbinte sau lăsați-l să se răcească și serviți-l rece, adăugând cuburi de gheață și felii de lămâie sau portocală pentru un plus de savoare.

În concluzie, ceaiul de hibiscus este o băutură delicioasă și plină de beneficii pentru sănătate. Este o alternativă excelentă la sucurile carbogazoase și poate fi consumat ori de câte ori doriți să vă hidratați. Așadar, nu ezitați să încercați ceaiul de hibiscus și să vă bucurați de gustul și beneficiile sale!

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Alunele de pădure pentru o piele frumoasă

Alunele de pădure sunt o gustare delicioasă și sănătoasă,...

Prețurile RCA, plafonate la nivelul celor din 2022?!

Prețurile pentru polițele RCA ar putea fi plafonate la...

Ce trebuie să facă șoferii cu asigurări Euroins?

După familentul Euroins, confirmat de Autoritatea de Supraveghere Financiară...

Nou centru de joacă și învățare pentru copiii vulnerabili din București

Primăria Capitalei a anunțat inaugurarea unui nou centru de...