Sală nouă de scrimă în Sectorul 6

Data postării:

Primăria Sectorului 3 a anunțat finalizarea lucrărilor la sala de scrimă aflată în incinta Școlii gimnaziale nr. 195 Hamburg, proiect în colaborare cu Federația Română de Scrimă. Sala este dotată cu șase piste de competiție și opt piste de antrenament.

‘’Primăria Sectorului 3 a finalizat lucrările la sala de scrimă din incinta Școlii gimnaziale nr. 195 Hamburg, unul dintre cele mai dezvoltate complexuri educaționale, unde învață peste 2.500 de elevi.

 Potrivit proiectului, construcția rezultată reprezintă, în esență, supraetajarea clădirii existente prin transformarea unei terase circulabile, închisă în structura ușoară metalică, într-un etaj curent.

 În procesul de proiectare au fost implicați specialiștii Federației Române de Scrimă și astfel, spațiul util rezultat al sălii a fost dotat pentru maximizarea posibilității de folosire cu șase piste de competiție și opt piste de antrenament, având o capacitate totală de 14 piste.

În urma implementării proiectului, în cadrul a 1.150 mp construiți a fost înglobată o sală de sport cu suprafața utilă de 891.46 mp, respectiv spații complementare, necesare bunei funcționări, astfel: casa scării, holuri, birou administrație dotat cu spațiu vitrat de supraveghere către sala de scrimă, grupuri sanitare, boxă curățenie, depozitări și bineînțeles, vestiare corect echipate și dimensionate, respectiv grupuri sanitare pentru sportivi, diferențiate pe sexe.

Studiul de fezabilitate a inclus și scenarii alternative de folosire a spațiului rezultat, verificând conformitatea noii săli de sport cu posibilitatea de utilizare ca teren de sport multi-funcțional (baschet, handbal, mini-fotbal), respectiv sala de sport multi-funcțională, în funcție de dotări. Este, de asemenea, important de menționat că structura propusă (metalică), care se dezvoltă pe perimetru, generează un open-space care poate fi cu ușurință adaptat oricărui tip de sport, având deja înălțimea optimă, sistem de iluminat conform legislației în vigoare, sisteme de ventilație, încălzire și răcire prevăzute.

 „Prima sală de scrimă construită în România în ultimii 40 de ani este gata și se află în Sectorul 3. Aici se va face performanță, vor fi descoperite viitoarele talente, aici se vor antrena cei care vor urca pe podiumurile marilor competiții mondiale. Țin să mulțumesc pentru colaborare Federației Române de Scrimă și Anei-Maria Brânză Official, pentru inițiativă și asistența acordată pas cu pas până când acest proiect a devenit realitate”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.’’, informează Primăria Sectorului 3 pe pagina sa de facebook.

(foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...