„Să ne vindecăm de răutate!”

Data postării:

România pare împărţită în două în ceea ce îi priveşte pe refugiaţii ucrainieni. Sunt unele persoane dornice să ajute şi care o fac din tot sufletul empatizând cu cei nevoiţi să îşi lase întreaga viaţă în urmă şi să o ia de la capăt în altă parte. De asemenea, sunt persoane mai puţin empatice cu poporul ucrainian, care consideră că sunt destui cetăţeni români care au nevoie de ajutor şi că mai bine ne-am îndrepta atenţia către ai noştri.

Indiferent de ce parte a baricadei ne situăm, poate că ar fi bine să nu ne mai grăbim să criticăm, să tragem concluzii pripite şi să îi etichetăm pe cei din jur. Cel mai bun exemplu în acest sens este un pompier din judeţul Dâmboviţa, care a trecut prin ambele „tabere”. Deşi este cunoscut nu doar ca salvator, ci şi ca voluntar care lucrează cu copii cu dizabilităţi, un om sufletist şi altruist, iniţial, a criticat lipsa de implicare a românilor pentru semenii care au nevoie de ajutor dintre ai noştri, însă, după ce a intrat in contact cu refugiaţii, prin prisma meseriei, şi-a schimbat total mentalitatea şi a împărtăşit cu prietenii virtuali experienţa sa, sub egida „SĂ NE VINDECĂM DE RĂUTATE!”

„Sună trist, dar asta facem acum vis a vis de poporul ucrainean. Asta am făcut și eu până să ajung în tabăra de refugiați din Rădăuți, unde am intrat în contact direct cu suferința copiilor, mamelor și bătrânilor care au fugit din faţa bombardamentelor. Și eu am fost luat de acest val al răutății și i-am judecat și am greșit enorm făcând asta!

Îmi fac mea culpa de fiecare dată când mă gândesc la ochii părinților cu copii în brațe care-mi zâmbeau când le ofeream cele necesare, lucruri banale pentru noi cei care stăm confortabil la tv dar prețioase pentru ei.

Se discută mereu același subiect: cei care intră în ţară sunt bogați, cu bolizi, cu figuri de bogătași, procentul lor este de 20% în raport cu ceilalți rămași în țară, cei simpli. Au fost la început în primele zile și zic că e ceva ,”normal ” ce s-a întâmplat. Și la noi dacă ar fi fost război la fel se întâmpla, ăsta e adevărul! Uitați de ei , uitați acest subiect! Nu-i mai judecați pe cei care sosesc acum prin prisma celorlalți !

Acum vin oamenii simpli, oamenii amărâți, vin cei care și au îndesat averea în două sacoşe de rafie!

Este strigător la cer să vezi și să simți durerea lor! Vă rog să fiți Oameni!

Un alt subiect: pe ei îi ajutăm și pe noi nu, mai ales ținând cont de istoria țărilor noastre. Ei sunt în război acum nu în istorie, ei suferă acum! Noi nu ne-am ajutat 32 de ani și avem pretenții! Nu merge așa!

Fac apel la umanitatea bunului creștin, ajutați și nu judecați!

România este ţara mea pe care o iubesc, dar mă simt și mai român atunci când îi ajut pe cetățenii ucraineni!

Haideți să fim români!

P.S. îi mulțumesc unui domn care m-a făcut să văd altfel lucrurile, A.R.”, a postat Radu Toma pe pagina sa de Facebook.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Coduri galbene de caniculă și instabilitate atmosferică

Meteorologii au emis două atenționări cod galben pentru căldură...

Au început lucrările pentru locuințele NZeb din Sectorul 5

Primăria Sectorului 5 a anunțat demararea lucrărilor de construcție...

Târg de adopții pentru căței în Parcul Circului, sâmbătă, 8 iunie

Primăria Capitalei a anunțat organizarea unui nou târg de...