S-a obținut finanțarea pentru Magistrala M6 de metrou care va merge la Otopeni

Data postării:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat contractele de finanțare, în valoare totală de 22,3 miliarde de lei, pentru Magistrala M6 Gara de Nord – 1 Mai – Aeroport Otopeni, proiect în execuție pe prima secțiune și în proiectare pe a doua, și pentru prelungirea liniei de metrou M4 Gara de Nord – Gara Progresul.

Pentru prima secțiune a Magistralei M6, Asocierea Alsim Alarko-Makyol lucrează la toate cele șase stații, iar utilajele TBM vor începe forajul în august – septembrie 2024 (termen estimat). Autorizația de construire a fost emisă în decembrie 2023 cu data de începere a lucrărilor la structură și galerii din data de 15 decembrie 2023 și termen de execuție de 39 de luni. Pentru secțiunea II, Băneasa – Aeroport Otopeni, Gulermak (Turcia) trebuie să predea proiectul tehnic în această toamnă. Metrorex estimează finalizarea lucrărilor la M6 Gara de Nord – Otopeni în 2027, dar nici până în prezent nu a reușit să lanseze noua licitație pentru finisaje, arhitectură și instalații.

Pentru prima secțiune (constructor Makyol – Alsim Alarko) lucrările vor fi decontate din bani PNRR transferați de la Magistrala M4 Filaret, iar pentru secțiunea II Băneasa – Tokyo (Otopeni) din împrumutul JICA. Însă Ministerul Transporturilor mai trebuie să pună aproximativ 1,5 miliarde lei pentru contractul de arhitectură, instalații, șină și finisaje, contract a cărui relansare întârzie.

Contractul de finanțare pentru proiectul „Extinderea rețelei de metrou Magistrala 4 de metrou, Secțiunea Gara de Nord – Gara Progresul” are o valoare totală de 12,97 miliarde lei.

Foto: Fanatik

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...