Românii pot circula fără viză în Turcia

Data postării:

Presa turcă a anunțat că România și Turcia au semnat un decret prezidențial publicat în Monitorul Oficial pentru scutirea de vize. Astfel, cetățenii români titulari ai cărţii de identitate li se va acorda scutire de viză pentru călătoriile turistice şi permise de tranzit în Turcia cu un timp de şedere de maxim 90 de zile la fiecare 180 de zile.

Extras din decret: „Cetățenii români posesori ai unui document național de identitate beneficiază de scutire de vize pentru călătoriile turistice și pasajele de tranzit în Turcia, cu o ședere maximă de 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile, în conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind regimul străinilor și protecția internațională”.

Anunțul a fost făcut chiar înaintea vizitei premierului Ciolacu la Ankara, pentru o întâlnire cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Prima reuniune a Consiliului de cooperare strategică la nivel înalt România-Turcia va urma unor întâlniri bilaterale. Ulterior, cei doi lideri vor participa la o ceremonie de semnare a unor acorduri și vor susține o conferință de presă comună.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...