Românii cu venituri mici vor fi sprijiniți pentru a-și procura alimentele de bază

Data postării:

Măsurile pentru susținerea românilor cu venituri mici pentru cumpărarea de alimente de bază și prevenirea abandonului școlar vor putea fi finanțate din fonduri europene, anunță Marcel Ciolacu, președinteleCamerei Deputaților pe pagina sa de facebook. 

”Asta am discutat astăzi cu domnul Comisar european pentru Economie, Paolo Gentiloni, căruia i-am transmis că România are nevoie de sprijin și acces la programe de finanțare europeană pentru a face față crizelor multiple cu care ne confruntăm. 

În acest context, am insistat asupra necesității relaxării regulilor privind deficitul bugetar, a prelungirii cu încă un an a posibilității de absorbție a banilor europeni aferenți exercițiului financiar 2014-2020, dar și în privința flexibilizării PNRR, pentru a face față provocărilor actuale, în mod special pe componenta investițională. 

De asemenea, mi-am exprimat încrederea că noile cheltuieli generate de fluxul de refugiați, sprijinul umanitar sau impactul sancțiunilor asupra economiilor vor fi luate în considerare în cadrul noilor orientări ale Comisiei privind politicile bugetare”, a mai scris acesta. (foto: facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Mihaela Bilic:’’ Ou BIO sau ou cu Omega 3? ‘’

Ou BIO sau ou cu Omega 3? Care merită cheltuiala? Toată...

Iranul a atacat Israelul

330 de drone, rachete de croazieră și rachete balistice...

Interzis la pescuit!

Conform Ordinului nr. 561/2023/11/2024 aprobat de Ministerul Agriculturii şi...

Bani pentru computerele elevilor și studenților

Elevii și studenții vu vârste de până la 26...