Risc mare în Turcia și Grecia în perioada estivală!

Data postării:

Ministerul Afacerilor Externe atenționează românii care intenționează să meargă în vacanță peste hotare să aibă mare grijă la incendiile de vegetație. În week-end, în Turcia s-au înregistrat 44 de astfel de incendii, iar sute de turiști au fost evacuați din resorturi.

„În acest context, cetăţenii români sunt sfătuiţi să verifice condiţiile meteorologice şi eventualele atenţionări emise anterior deplasării, să manifeste precauţie în zonele afectate, iar în cazul în care primesc alerte telefonice cu privire la izbucnirea unor incendii în zona în care se află, să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale şi ale reprezentanţilor unităţilor hoteliere, să monitorizeze îndeaproape mass-media locale şi să îşi anunţe prezenţa la nivelul misiunilor diplomatice/oficiilor consulare ale României din Republica Turcia”, arată comunicatul de presă al MAE.

Aceeași situație critică este și în Grecia topită de flăcările care au cuprins vegetația uscată și care sunt imposibil de controlat.

De asemenea, cetăţenii români sunt sfătuiţi să se asigure că deţin suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente, şi să menţină în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7940, Consulatului General al României la Izmir: +90 232 4650579 şi Consulatului General al României la Istanbul: +90 212.358.0516, +90 212.358.3537, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Au început înscrierile a facultate! Programul este limitat!

Adolescenții care au susținut examenul de Bacalaureat nu au...

Spania, campioana europeană la fotbal!

Pentru a 4-a oară, spaniolii au cucerit titlul de...

Nicolae Ciucă, viitorul președinte al României?

Prezent la Washington, Nicolae Ciucă a găsit oportun să...

Codul roșu de caniculă a fost extins până miercuri

România fierbe! Aproape toată țara este sub cod roșu...