Resurse din Marea Neagră chiar în 2022?!

Data postării:

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că este posibil ca România să beneficieze de propriile resurse energetice, din Marea Neagră, chiar din acest an.

„Pentru asigurarea independenței energetice, în Coaliție am luat decizia să ne asumăm legea offshore. România nu e o țară care să fie foarte afectată de lipsa surselor de energie și gaze. Are potențial în ambele domenii.

Venim cu două componente, una e să ne înscriem în programele UE pentru a dezvolta noi surse de energie, avem ca obiectiv să dezvoltăm surse de energie regenerabilă.

În ce privește independența pe resursa de gaz față de Federația Rusă, am decis ca prin această lege să asigurăm stabilitate și predictibilitate legală mediului de afaceri în domeniu.

Există posibilitatea ca în scurt timp să începem investițiile în perimetrul Neptun Deep și să asigurăm exploatarea gazelor din Marea Neagră. Totodată, asigurăm exploatarea gazelor de pe teritoriul național de la mare adâncime, această investiție putând să asigure gaze începând cu anul 2024.

Din Marea Neagră avem posibilitatea să primim primele gaze la jumătatea acestui an, există deja o investiție făcută de Black Sea Oil and Gas, au semnat deja documentele de recepție, existând posibilitatea să putem să asigurăm un miliard de metri cubi de gaze anual prin această investiție, iar la sfârșitul lui 2026, începutul lui 2027 să avem primele gaze din perimetrul Neptun Deep”, a declarat Nicolae Ciucă, într-un interviu la Radio România Actualități.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Negresă de post, simplă și rapidă

În căutarea unui desert delicios și ușor de preparat,...

Ordin de mobilizare pentru soldații rezerviști români

Momentan, este doar un exercițiu, pus în aplicare de...

Drepturi egale pentru toți pacienții în sistemul de sănătate românesc?!

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Valeria...