„Regim marionetă” în Ucraina?!

Data postării:

Luni seară, Vladimir Putin a apărut într-un interviu televizat și a vorbit despre estul Ucrainei (regiunile Doneţk şi Lugansk), zonă pe care nu o vede cu ochi prea buni. Această parte a Ucrainei este cumva la mijloc între Putin și NATO, iar aderarea Ucrainei la NATO ar fi ca o amenințare gravă la adresa Rusiei. Șeful statului rus susține că în trecut i s-a promis că NATO nu se va extinde, însă promisiunea pare a fi încălcată. Mai mult decât atât, Vladimir Putin a mai afirmat public că legea Ucrainei nu permite instalarea bazelor militare străine în teritoriu și consideră că, în acest moment, Ucraina este doar o „colonie americană cu regim marionetă”.

”Ucraina este parte a istoriei noastre”, a mai spus şeful statului rus în interviul televizat.

La scurt timp după aceste declarații Preşedintele rus, Vladimir Putin a semnat decretul de recunoaştere a independenţei regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei.

Ursula von der Leyen: „UE și partenerii săi vor reacționa cu unitate….. în solidaritate cu Ucraina”

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a reacționat pe Twitter: „recunoașterea celor două teritorii separatiste din estul Ucrainei este o încălcare flagrantă a dreptului internațional, a integrității teritoriale a Ucrainei și a acordurilor Minsk”.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Iranul a atacat Israelul

330 de drone, rachete de croazieră și rachete balistice...

ISIS amenință cu atacuri teroriste a meciurile din Liga Campionilor

Un canal media care prezintă activitatea ISIS și transmite...

Cutremur puternic în Taiwan

Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade s-a produs...