Raed Arafat susține cenzura presei

Data postării:

Platforma de monitorizare a presei din România ar putea primi denumirea de „Ministerul Adevărului” şi ar identifica anumite combinaţii de cuvinte care vor semnala o posibilă dezinformare şi propagandă rusă, conform observatornews.ro.

Aşa cum reiese din proiect, va fi tras un semnal de alarmă în momentul în care preşedintele sau premierul se regăsesc în acelaşi text cu termeni precum corupţie sau incompetenţă. Mai mult decât atât, în această perioadă persoanele care fac asocieri de acest gen sau abordează subiecte referitoare la război pot fi suspecte de propagandă rusă. Aceste idei îi aparţin şefului DSU, Raed Arafat, vizibil deranjat de întrebările jurnaliştilor, nu doar o dată. Susţine că înfiinţarea acestei platforme de monitorizare şi răspuns este obligaţia României, ca stat-membru al Uniunii Europene: „Dezinformarea este o armă a altora în acest moment. Noi trebuie să o combatem. Noi nu am trecut la închiderea unor portaluri, dar vedeţi în lume s-au luat unele măsuri democratice. Dar o armă folosită în aceste momente, armă a dezinformării şi manipulării, trebuie oprită cu toate mijloacele”.

Acest proiect a stârnit multe reacţii negative, iar unele O.N.G.-uri au decis să se retragă din aceast proiect, iar algoritmul prezentat nu poate fi aplicat, conform celor susţinute de reprezentanţii organizaţiei care se ocupă de proiect, în colaborare cu societatea civilă.

Totodată, Executivul a anunţat că nu are nici cea mai mică intenţie să cenzureze mass+media sau reţelele de socializare.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...