Radu are nevoie de noi pentru „coșul” vieții lui!

Data postării:

Are doar 13 ani, este elev de 10, bursier și iubește baschetul. „Meciul” i-a fost întrerupt de un accident stupid, iar Radu are nevoie de susținere din partea oamenilor buni!

Jurnalistul Victor Ciutacu este unul dintre cei care au făcut apeluri către prieteni și alți semeni, pentru puștiul țintuit la pat.

„Știți că mă bag rar (și bine) la vedere în cauze umanitare. Și că promit des că mă las. Și că nu mă pot ține de cuvânt. Pe scurt, actele sunt la mine, am vorbit cu mama copilului, obrazul (împreună cu ceva bănișori) îl pun eu. Long story short, ajutăm copilul să se pună pe picioare și să joace iar baschet? Și pe părinți să se bucure de el? Eu zic că putem…

Radu este un mic baschetbalist cu aripi frânte prea devreme. Are 13 ani, joacă baschet de la 6 ani, de un an la Clubul Sportiv Târgoviște. Este un jucător de excepție si un elev bursier, cu media 10. Si-a croit singur drumul, cu eforturi maxime, atat din partea lui, cât si a părinților, care făceau zilnic naveta cu el la Târgoviște pentru antrenamente (locuiesc în Titu, la aproximativ 40 de km).

Radu a suferit un accident în data de 19 iunie, sărind într-o piscină cu apă mică. Primul lucru pe care l-a întrebat în ambulanță a fost dacă va mai juca baschet vreodată și ii e greu să înteleagă de ce i s-a întâmplat asta. În urma accidentului s-a ales cu fracturi ale vertebrelor C4 și C5, dar și cu o leziune medulară. Măduva nu este secționată, dar este afectată. În acest moment are diagnostic de tetraplegie acută, completă.

O clinică din Belgia a făcut un plan de recuperare pe 6 luni, cu o estimare de 277.000 euro. Da, e gigantică suma, dar merită. Se poate dona direct sau, după caz, se pot licita diverse obiecte sau echipamente de la, între alții, baschetbaliștii Vlad Moldoveanu și Vlad Negoitescu (găsiți amănunte pe paginile lor).

Cont de donații:

IBAN: RO59RZBR0000060008220178
Ana Maria Canciu”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

În cât timp primești permisul înapoi dacă refuzi testarea antidrog?

Șoferii care refuză sau ies pozitiv la testarea pentru...

Cine ne reprezintă în Parlamentul European? Șoșoacă a fost dată afară din plen…

În stilul caracteristic, europarlamentul Diana Șoșoacă a pus o...

Republicanii români, prezenți la Convenția din S.U.A.

În aceste zile, în Statele Unite ale Americii se...

Alimente care accelerează bronzul

Bronzarea pielii este un proces dorit de mulți, mai...