Quercitina – antioxidant, antiviral și antiinflamator natural

Data postării:

În era tehnologiei și a stilului de viață agitat, oamenii sunt tot mai preocupați de menținerea unei stări de sănătate optime. În acest context, descoperirile din domeniul nutriției devin din ce în ce mai importante. Una dintre substanțele naturale care a atras atenția în ultimii ani este quercitina. Acest compus bioactiv este considerat a fi unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali și aduce numeroase beneficii pentru sănătate.

Quercitina face parte din clasa flavonoidelor, care sunt pigmenți vegetali ce se regăsesc în diverse fructe, legume și plante. Se găsește în cantități semnificative în fructe de pădure, mere, ceapă roșie, struguri roșii și frunze de ceai verde. Este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatorii și antivirale.

Unul dintre cele mai impresionante aspecte ale quercitinei este capacitatea sa de a neutraliza radicalii liberi din organism. Radicalii liberi sunt molecule instabile care pot cauza daune celulare și pot duce la apariția diferitelor boli, inclusiv cancer, boli cardiovasculare și îmbătrânire prematură. Prin acțiunea sa antioxidantă, quercitina contribuie la protejarea celulelor împotriva acestor efecte nocive.

În plus, quercitina este recunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Inflamația cronică este considerată un factor-cheie în dezvoltarea multor afecțiuni, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și bolile autoimune.

Un alt beneficiu al quercitinei este acțiunea sa antivirală. Numeroase studii au arătat că acest compus poate inhiba replicarea virusurilor și poate reduce simptomele asociate infecțiilor virale, cum ar fi răceala comună și gripa. De asemenea, quercitina poate spori sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte mai eficient împotriva agenților patogeni.

(foto: organicsfood.ro)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

11 grădiniţe deschide la vară în Sectorul 2

Primăria Sectorului 2 a anunțat ca vor rămâne deschise...

Cimbrul, util în tratarea afecțiunilor respiratorii

Cimbrul este mai mult decât o simplă plantă aromatică...

De-a râsu’-plânsu’… Bătaie în Parlamentul României

Halal lideri, halal politicieni, halal parlamentari! Au ajuns să...

Idei de mic dejun bogat în proteine

Un mic dejun bogat în proteine este esențial pentru...