Putin se plimbă în zona de război, în ciuda mandatului de arestare pe numele lui

Data postării:

Deși a fost emis un mandat de arestare pe numele lui, Vladimir Putin și-a văzut liniștit de programul său. În ultimele zile a vizitat Mariupol și Crimeea. Putin a zburat la Mariupol cu un elicopter și a vizitat mai multe cartiere ale orașului, făcând opriri și discutând cu locuitorii, a relatat duminică agenția TASS, citând Kremlinul. Președintele rus Vladimir Putin a străbătut străzile din Mariupol împreună cu vicepremierul rus Marat Khusnullin. Președintele rus  a discutat cu localnicii, a vizitat locuri de interes şi a primit un raport asupra lucrărilor de reconstrucţie din acest oraş devastat, potrivit presei rusești, scrie Agerpres.

Apoi a fost vizitat de liderul chinez la Moscova. Președintele rus Vladimir Putin și liderul chinez Xi Jinping au discutat despre propunerea Beijingului de încetare a focului în Ucraina în cadrul discuțiilor de la Moscova, arătând în același timp o prietenie bazată exclusiv pe ostilitatea celor doi față de Occident.

În acest timp, aliații occidentali sunt sceptici cu privire la orice progres în privința războiului din Ucraina. Planul de pace chinez a fost criticat de Washington, care a spus despre el și despre vizita lui Xi că oferă, de fapt, „acoperire diplomatică” lui Putin, urmărit internațional pentru crime de război prin decizia Curții de la Haga pentru războiul dus în Ucraina, în care au murit zeci de mii de oameni.

Liderul chinez, Xi Jinping susține că China se află „pe partea dreaptă a istoriei” în ceea ce a părut a fi o critică voalată la adresa Occidentului pentru că a furnizat arme Ucrainei.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor caută personal

Primăria Capitalei a anunțat scoaterea la concurs de către...

Mihaela Bilic: ‘’E mai sănătos să fii vegetarian?’’

‘’În trecut a fi vegetarian era un obicei privit...

Beneficiile consumului de pește

Consumul de pește are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind...

Ce fructe să consumăm vara

Pe măsură ce temperaturile cresc și vara își face...