Punem STOP risipei alimentare!

Data postării:

Potrivit unor studii, la nivel mondial o treime din alimente sunt irosite, iar în Europa și SUA cantitatea este aproape de jumătate.

Specialistul în nutriție, Cristian Mărgărit ne explică cum putem reduce risipa de alimente:

  • Fă o listă de cumpărături-având o listă de cumpărături vom cumpăra doar ce ne trebuie, în cantitățile care ne trebuie.
  • Comandă sau cumpără ce știi că mănânci-o metodă foarte bună este cea a comenzilor săptămânale, conform unei liste.
  • Stochează corect în frigider-fiecare categorie de alimente are o temperatură optimă de păstrare (scrisă pe ambalaj) iar frigiderele au și ele zone speciale unde fiecare aliment se păstrează cel mai bine.
  • Prepară și congelează-atunci când cumpărăm în sezon cantități mari poate fi preparat (conservat) și/sau congelat.
  • Folosește cât mai multe ingrediente- de exemplu, dintr-un pui întreg se poate face supă (fiert cu totul) iar apoi din bucăți mergem spre cuptor sau alte metode de preparare. Oasele și țesuturile cartilaginoase eliberează colagen, foarte util pentru articulații, piele, păr, unghii.
  • Ai grijă la termenul de valabilitate- Pentru a reduce risipa alimentară ideal este să cumpărăm alimente cu termen de valabilitate cât mai lung, dar acest lucru poate să nu fie întotdeauna și cel mai sănătos. Ne propunem să mâncăm cât mai multe alimente proaspete și să le folosim pe celelalte cu măsură.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

În cât timp primești permisul înapoi dacă refuzi testarea antidrog?

Șoferii care refuză sau ies pozitiv la testarea pentru...

Cine ne reprezintă în Parlamentul European? Șoșoacă a fost dată afară din plen…

În stilul caracteristic, europarlamentul Diana Șoșoacă a pus o...

Republicanii români, prezenți la Convenția din S.U.A.

În aceste zile, în Statele Unite ale Americii se...

Alimente care accelerează bronzul

Bronzarea pielii este un proces dorit de mulți, mai...