Protestează și contabilii

Data postării:

În premieră, contabilii și-au unit forțele și protestează în urma măsurilor anunțate de Ministrul Boloș. Contabilii protestează împotriva măsurii e-TVA, propusă de ministrul Finanțelor, dar solicită Guvernului să oprescă și ”dictatura Ordonanțelor de Urgență”.

Protestul anunțat de Patronatul Antreprenorilor Contabili din România va avea loc în data de 8 iulie, iar anunțul a fost făcut public, pentru mobilizarea cât mai multor contabili.

„Ne confruntăm cu un moment critic pentru viitorul nostru economic. Abuzurile legislative și măsurile fiscale opresive afectează fiecare antreprenor, economist, contabil și contribuabil din această țară. Este timpul să ne ridicăm împotriva acestor nedreptăți și să cerem schimbări fundamentale. Scopul nostru principal este eliminarea E-TVA și oprirea dictaturii fiscale exercitate prin ordonanțe de urgență emise noaptea. Mai mult, este vital ca vocea noastră să fie auzită și să participăm activ la masa negocierilor cu Ministerul de Finanțe. Dorim un dialog constructiv și implicarea noastră directă în procesul de luare a deciziilor care ne afectează viețile și afacerile. Pentru a atrage atenția și a exercita presiune reală asupra autorităților, avem nevoie de participarea voastră. O prezență masivă la marșul de protest va transmite un mesaj puternic: nu mai tolerăm nedreptățile și cerem acțiuni imediate”.

Protestul va începe în piața Victoriei și se va deplasa către ANAF și Ministerul Finanțelor. PACR transmite că protestul nu este doar despre fiscalitate, ci despre dreptate și transparență în guvernare. „Este despre a ne asigura că avem un cuvânt de spus în deciziile care ne afectează viețile”.

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a explicat că măsura decontului de TVA precompletat este necesară, fiind un instrument de reducere a gap-ului de TVA. El a adăugat că, potrivit calculelor de la nivelul UE, sunt 35 miliarde lei care nu sunt încasate din TVA, sumă care ar putea fi virată la bugetul de stat.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Au început înscrierile a facultate! Programul este limitat!

Adolescenții care au susținut examenul de Bacalaureat nu au...

Spania, campioana europeană la fotbal!

Pentru a 4-a oară, spaniolii au cucerit titlul de...

Nicolae Ciucă, viitorul președinte al României?

Prezent la Washington, Nicolae Ciucă a găsit oportun să...

Codul roșu de caniculă a fost extins până miercuri

România fierbe! Aproape toată țara este sub cod roșu...