Priviți cifrele: Efectele pandemiei  în rândul vârstnicilor

Data postării:

Pandemia a afectat, ca peste tot în lume, preponderent populația vârstnică, generând o creștere alarmantă a deceselor în rândul acesteia.

 Iată ce ne ”povestesc” cifrele comunicate de Casa Națională de Pensii Publice. Conform datelor, în anul 2019 au murit 223.338 de pensionari, în 2020 – 232.463 persoane, iar în 2021 numărul deceselor în rândul vârstnicilor a crescut semnificativ, ajungând la 295.993 de pensionari care și-au pierdut viața. Desigur, nu este vorba doar de decese datorate îmbolnăvirii cu Covid, dar avem în vedere restricțiile și efectele asupra accesului la servicii medicale a populației, în condițiile în care în spitale de multe ori nu se putea intra decât pentru urgențe, iar cele mai multe nevoi privind  monitorizarea și tratarea bolilor le au oamenii în vârsta.

Pensionările din ultimii trei ani au fost după cum urmează: în 2019 s-au pensionat 262.427 de oameni, în 2020 au ieșit din activitate 310.677 de români iar anul trecut, în 2021, 298.071 au devenit pensionary, potrivit banatulazi.ro.

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Mihaela Bilic: ‘’Chiar dacă scrie “zero” zahăr, conțin multe calorii!!’’

‘’Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie...

De ce să alegem vișine?!

Vișinele sunt fructe mici, dar pline de beneficii pentru...

Cum să prepari ceaiuri reci și răcoritoare pentru zilele toride de vară

Vara este anotimpul perfect pentru a savura băuturi reci...

Joe Biden nu mai candidează pentru SUA

Cu doar câteva luni înainte de alegerile pentru noul...