Primarii din București, repetenți la fondurile europene

Data postării:

În plină campanie electorală, Ministerul Finanțelor Publice a publicat un raport privind gradul de absorbție a fondurilor europene la nivelul Capitalei și al sectoarelor, pentru perioada martie 2020 – martie 2024.

Conform cifrelor oficiale, Sectorul 4 se află pe primul loc, în cifre absolute, cu 860 de milioane de euro, reprezentând o rată de absorbție de 18,5% din totalul planificat. La polul opus și coada clasamentului se află Sectorul 1, cu doar 10,5 milioane, Clotilde Armand reușind să atragă și să cheltuiască de 80 de ori mai puțin decât Daniel Băluță. O situație interesantă se observă la sectorul 5, unde, în doar 2 ani și jumătate de mandat exercitat efectiv, având în vedere condamnarea de peste an executată pe nedrept, Cristian Popescu Piedone, a reușit să atragă și să cheltuiască aproape triplul sumelor consumate de Sectorul 1, adică 28 de milioane de euro.

Pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan avea planificate 4 miliarde de euro, din care s-au cheltuit puțin peste jumătate, din care o bună parte documentații finalizate moștenite de la fosta administrație a Gabrielei Firea, reprezentând aproape un miliard de euro: 370 de milioane pentru noile tramvaie, autobuze electrice și troleibuze, 300 de milioane pentru termoficare și 390 de milioane pentru finalizarea stației de epurare de la Glina și 50 de milioane pentru noi rețele de apă și canalizare. Astfel, dacă eliminăm aceste sume, rata de absorbție este de circa 25%, adică un procent mai mic decât cel izbutit de Sectorul 3, care înregistrează 27,4% în 4 ani, sau Sectorul 5, cu 14% realizat în m 30 de luni, reprezentând 26% la nivelul unui mandat de 4 ani.

Sursa: stiripesurse.ro

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Au început înscrierile a facultate! Programul este limitat!

Adolescenții care au susținut examenul de Bacalaureat nu au...

Spania, campioana europeană la fotbal!

Pentru a 4-a oară, spaniolii au cucerit titlul de...

Nicolae Ciucă, viitorul președinte al României?

Prezent la Washington, Nicolae Ciucă a găsit oportun să...

Codul roșu de caniculă a fost extins până miercuri

România fierbe! Aproape toată țara este sub cod roșu...