Primăria Sectorului 1 vrea Liceul „Nicolae Tonitza”

Data postării:

Cumpărarea sediului Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din strada Berthelot întră în linie dreaptă.

Consiliul Local Sector 1 a aprobat în unanimitate un proiect de hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului București pentru împuternicirea expresă a Sectorului 1 în vederea achiziționării pentru și în numele Municipiului București a imobilului situat în strada General Berthelot în vederea păstrării destinației actuale a acestuia, respectiv continuarea activității Liceului de Artă “Nicolae Tonitza”.

”Administrația locală a Sectorului 1 dorește să asigure continuitatea procesului educațional la sediul Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” de pe strada General Berthelot nr.56-58, în care în prezent elevii își desfășoară orele de atelier.

În baza Deciziei nr.9149/04.06.2020 emisă de Comisia Specială de Retrocedare a unor bunuri imobile care au aparținut cultelor religioase din România, s-a decis retrocedarea în favoarea Congregației Jesu a imobilului de pe strada General Berthelot nr.56-58. Noul proprietar are obligația de menține destinația de unitate de învățământ a acestui imobil pe o perioadă de 10 ani, utilizatorul urmând să plătească o chirie lunară stabilită în conformitate cu legislația în vigoare.

Menționăm faptul că prin adresa înregistrată la Primăria Sectorului 1 cu numărul 65.706/14.12.2021 Congregația Jesu și-a manifestat disponibilitatea de a vinde acest imobil în vederea păstrării destinației sale de imobil de interes public. (…)’’, anunță Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, pe pagina sa de facebook. (foto:facebook)

Ultimele știri

Share post:

spot_imgspot_img

Te-ar putea interesa și:
articole asociate

Negresă de post, simplă și rapidă

În căutarea unui desert delicios și ușor de preparat,...

Ordin de mobilizare pentru soldații rezerviști români

Momentan, este doar un exercițiu, pus în aplicare de...

Drepturi egale pentru toți pacienții în sistemul de sănătate românesc?!

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Valeria...